logo

Meny

Kritikerrost danseforestilling til Kulturhuset

Det blir et magisk sammensurium av ekstremsport, komedie og kunst, når et av Danmarks mest spektakulære og severdige dansekompanier besøker Hamar kulturhus med sin kritikerroste danseforestillingen Human in Balance lørdag 14. mars. 

Kommer: Opplev den heftige balansekunsten i Kulturhuset 14. mars. 

 

Det har ikke manglet på lovord og høye terningkast fra pressen etter dansekompaniet Don Gnu sin siste forestilling. ”Et festfyrverkeri av en forestilling” skrev Aarhus Stiftstidende og trillet terninkast 6. Samme terningkast fikk forestillingen av podcasten ”Den 4. væg”; ”En utrolig kraftfull opplevelse”. 

Med ”Human in Balance satser Don Gnu alt på et brett. Bokstavelig talt. Hovedpersonen er et gigantisk halvt tonn tungt roterende balansebrett. Et kunstverk i seg selv - men også en kraftfull og poetisk visualisering av de menneskelige relasjoner.

Med live-musikk, ville stunts og danserne balanserende på et gigantisk balansebrett oppstår magien, og vi får en poetisk, fysisk og musikalsk fortelling om makt, balanse og ubalanse mellom mennesker.

Publikum kan glede seg til en nerverpirrende balanseakt, som vil minne oss om at vi ikke kan bevege oss uten at vi påvirker hverandre. 

Human in Balance vises i Kirsten Flagstad-salen lørdag 14. mars, samme helg som UKM Hamar går av stabelen. 

Kjøp billetter nå!

Forestillinger over hele verden
Don Gnu er et dansk dansekompani med fokus på dans og fysisk teater på scene og i film. Kompaniet ble etablert i 2010 av koreografene Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, og i dag er Don Gnu et av Danmarsk mest turnerende kompanier. Utover omfattende turnévirksomhet i Danmark turnerer de også med forestillinger i store deler av verden, og har, i følge Aarhus kunstråd, på rekordtid blitt et av de mest spektakulære og severdige kompanier – både nasjonalt og internasjonalt. 

Kopmpainet beskriver sitt navn ”Don Gnu” som bygget opp om paradokset; å være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbeidet mellom individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relasjon til andre. 


I tillegg til Don Gnus ”Human in Balance” kan publikum glede seg til å oppleve artister som blant andre deLillos, Lemaitre, Anna of the North, Kjartan Lauritzen, Isah og Jonis Josef, Ole Paus, Motorpsycho, Hkeem, Stian Carstensen, Hellbillies, Torgeir Waldemar, Bertine Zetlitz, Bugge Wesseltoft, Odd Nordstoga, Tord Gustavsen, Bare Egil, Mjøsfolk,  Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen , Ole Edvard Antonsen, Øystein Sunde og Ingrid Bjørnov i Hamar kulturhus denne våren. 


Human in Balance
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 14. mars
Tid: kl 20:00
Varighet: 60 min