Kritikerrost roman blir teater

«Olaug Nilssen tar pusten fra leserne med sin lille roman», skrev VG og ga terningkast 6. Nå blir den kritikerroste boka «Tung Tids Tale» teater, og besøker Hamar kulturhus tirsdag 30. oktober.

«Gripende kjærlighetserklæring» (Adresseavisen, 6), «Noe helt for seg selv, dypt medrivende» (Dagbladet, 5), «Vi skjønner med enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel» (Hamar Arbeiderblad, 6), «Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven» (Aftenposten).

Kritikerne er fulle av lovord når de omtaler Olaug Nilssens «Tung Tids Tale» fra 2017. Nå går Riksteatret sammen med Det Norske Teater og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlige og kritikerroste romanen, og besøker Hamar kulturhus tirsdag 30. oktober.

Det er Marit Moum Aune som har regien, som fortiden er aktuell med den mye omtalte «Engler i Amerika» på Nationalteatret. Hun er en av våre fremste regissøre og har tidligere laget publikumssuksesser av Olaug Nilssens «Få meg på, for faen», «Vi har så korte armar» og «Stor og stygt».

Billetter til forestillingen Tung Tids Tale er i salg nå på Hamar kulturhus sine nettsider.

En kjærlighetshistorie
Olaug Nilssen er en av våre mest vitale og engasjerte forfattere, med en både skarp og inderlig penn. Med «Tung tids tale» vant hun i fjor Brageprisen.

Boken handler om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes. Forfatteren selv kaller boken «ei kjærleikshistorie.

Daniel er tre år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge og prate. Men så slutter snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle gutten endrer seg. For moren begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorgen han trenger. Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt, men hva er aksept, og hva er å gi opp?

Tung tids tale er ingen heltehistorie. Det er en historie om oss alle. Skrevet med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om ei mor som møter en tyngre tid enn hun visste fantes. Midt i Norge, midt i livet, midt i hverdagen til folk.

På scenen kan du møte de fire skuespillerne Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner.

Tung tids tale
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: tirsdag 30. oktober
Tid: kl 19:00

Billetter i salg nå!

Sagt om romanen

"Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman."

VG (6)

"Gripende kjærlighetserklæring"
Adresseavisen (6)

"Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel."
Hamar Arbeiderblad (6)

"Noe helt for seg selv, dypt medrivende."
Dagbladet (5)

"Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven"
Aftenposten

"Raus og styrkende om kjærlighet, samhold og håp"
BT

"Olaug Nilssen har nok ein gong vist at ho er ei av Noregs skarpaste forfattarstemmer. Tung tids tale legg du ikkje frå deg upåverka."
Fædrelandsvennen (5)

På scenen
Jon Bleiklie Devig, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team
Regissør: Marit Moum Aune. Scenograf: Even Børsum. Lysdesigner: Ola Bråten. Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramatiker: Toril Solvang

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 24. august 2018

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeid Agder Teater

Urpremieren på Riksteatret i Nydalen 24. august 2018

Turnépremiere på Kilden 28. august 2018 (5 ganger i Kristiansand)