«Lørdagsbarn» er tilbake!

Hamar bibliotek og Hamar kulturhus fortsetter med serien «Lørdagsbarn», og kan friste med seks gratis og sjangervarierte barneforestillinger i Multisal Pauline Hall denne våren.

- Her blir det noe for alle barn, uansett alder og interesser! Det blir trylling, rockemusikk, dukketeater, allsang, undring, magi og eventyr for alle barn fra null til hundre år, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Det blir allsang og hyllest til Knutsen og Ludvigsen, musikalsk forestilling om et Alma og do-monsteret, dukketeater basert på eventyret om Bukkene Bruse, magisk oppdagelsesreise i havdypet i toddler-forestilling for de aller minste, illusjonistshow med Erik Mogeno og rockekonsert med Mikkel og Reverockerne.

Det er tredje sesongen at Hamar bibliotek og Hamar kulturhus gir barn og familier store og små kulturhusopplevelser helt gratis i Multisal Pauline Hall. Ønsket er at Lørdagsbarn-serien skal bli en fast tradisjon i Hamar kulturhus. Denne våren blir det seks barneforestillinger annenhver lørdag fra 10. februar til 21. april.

Gratisbilletter til de seks forestillingene legges ut to uker i forkant av hvert arrangement og må hentes i kiosken hos Hamar kino. Første arrangementet ut er toddlerforestillingen «På havets bunn» lørdag 10. februar, og gratisbilletter til denne forestillingen kan hentes fra om med lørdag 27. januar kl 13:00.

Fra trylling til allsang og rockere
I forestillingen «På havets bunn» kan barn fra 0-5 år blir med på vakker og ordløs oppdagelsesreise ned i havdypet, hvor en sjenert eremittkreps våger seg fram fra sitt skjulested. Glinsende fiskestimer og lysende havdyr svømmer forbi, og nederst, i det mørkeste dypet, vokter kamskjellet sin hemmelighet. Forestillingen, som besøker Multisal Pauline Hall to ganger lørdag 10. februar fra kl 13:00, drar barna (og de voksne) inn i en verden som gir rom for undring og fantasi. En perle av en forestilling som er til for spebarn og de aller minste.

Lørdag 24. februar blir det tryll og tull for hele familien. Magiker, komiker og buktaler Erik Mogeno, kjent fra Norske Talenter, tar med seg den snakkende Kaninen Kalle og besøker Kulturhuset med sitt morsomme familieshow. Kanskje blir du tatt opp på scenen for å hjelpe
Erik med noen av sine tryllerier? Her kan alt skje, samtidig som du vil få deg en god latter.
Familieshowet passer for alle barn fra 3 til 90 år.
Gratisbilletter blir tilgjengelig i kiosken på Hamar
kino lørdag 10. februar kl 13:00.

Lørdagsbarn gir også barna innblikk i Knutsen og Ludvigsens vidunderlige, merksnodige, underfundige, barnslige og likevel dypt alvorlige, filosoferende verden. «JUBA TUBA - en hyllest til Knutsen og Ludviksen», lørdag 10. mars er en konsert viet musikken til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen – alias Knutsen og Ludvigsen, som passer for barn fra 4 år. Barna møter tre stemmer og en tuba og noen sanger framfører musikerne alene, andre kan alle være med på.  Gratisbilletter blir tilgjengelig i kiosken på Hamar kino lørdag 24. februar kl 13:00.

I Lørdagsbarn-seriens fjerde forestilling denne våren møter vi Alma som er redd for å gå på do.
Der gjemmer det seg nemlig et monster. «Hva er
det for no’, i do mon tro?»
er en leken,
musikalsk og fartsfylt forestilling som passer
for barn mellom 3 og 8 år som blir å se i Multisal
Pauline Halll lørdag 24. mars. Publikum kan hente
gratisbilletter til forestillingen lørdag 10. mars i
Hamar kino.

Lørdag 7. april kan barna møte på noen ordentlig luringer. «Mikkel og reverockerne»  knabber nemlig tekstene fra kjente barnesanger, forandrer litt på sangene, spiller dem på en rocka måte og
sier de har laget dem selv. De er virkelig noen
sleipe og sleske karer. Men kanskje det kan bli
en bra konsert likevel? Det kan du finne ut i
Multisalen 7. april. Forestillingen passer for alle
barn i alle aldre og gratisbillettene kan publikum
hente ut i Hamar kino fra og med lørdag 24. mars.

I siste forestilling i Lørdagsbarn-serien for våren så inviterer Dukketeateret Diddi til «Bruse og den lille kalven», som gir barn fra 2 til 7 år et møte med gardslivet, dyra som bor der og musikkarven
vår. Forestillingen tar utgangspunkt i eventyret om
Bukkene Bruse og vises lørdag 21. april i Multisal
Pauline Hall. Gratisbilletter kan hentes fra og med
lørdag 7. april i Hamar kino.

Lørdagsbarn: På havets bunn
Dato: lørdag 10. februar
Tid kl 13:00 og kl 14 (to forestillinger)
Passer for barn fra 0-5 år
Gratisbilletter tilgjengelig i kiosken hos Hamar kino f.o.m. 27.01.18. kl 13:00

Lørdagbarn: Familieshow med magiker Erik Mogeno
Tid: lørdag 24. februar
kl 13:00
Passer for barn fra 3-90 år
Gratisbilletter tilgjengelig i kiosken hos Hamar kino f.o.m. 10.02.18 kl 13:00

Lørdagsbarn: JUBA TAUBA – en hyllest til Knutsen og Ludviksen
Dato: lørdag 10. mars
Passer for barn fra 3 år
Gratisbilletter tilgjengelig i kiosken hos Hamar kino f.o.m. 24.02.18 kl 13:00

Lørdagsbarn: Hva er det for no’ i do mon tro?
Dato: lørdag 24. mars
Passer for barn fra 3 – 8 år