Lydhør er tilbake!

Publikum kan se frem til intime, lavmælte og stemningsfulle konsertopplevelser også i høst, når Hamar kulturhus fortsetter konsertserien Lydhør i Multisal Pauline Hall. Denne gangen kommer kritikerroste, internasjonalt anerkjente og albumaktuelle, Ellen Andrea Wang, og verdens første og eneste ismusiker, Terje Isungset.

Lydhør gir publikum neddempede musikkopplevelser tett på artistene i Kulturhusets mellomste sal, Multisal Pauline Hall. Her er det cafébord og stearinlys. I vår hadde konsertserien besøk av Darling West, Ola og Lars Bremnes og Bansal Band, som alle ble godt besøkt.

─ Dette er en variert konsertserie som er blitt svært godt mottatt av publikum, og vi har fått tilbakemelding om det dette er noe det ønskes mer av, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som er glad for å kunne annonsere to ytterst spennende artister i høst: Ellen Andrea Wang trio, fredag 20, oktober og Ice Music med Terje Isungset fredag 3. november.

Kritikerrost bassist og vokalist
Første Lydhør-konsert ut er med den albumaktuelle bassisten og vokalisten, Ellen Andrea Wang (bildet til høyre - foto Solveig Selj) fredag 20. oktober. Hun ble nylig utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere. Med debutalbumet «Diving» markerte hun seg som en utfordrer der hvor sjangervegger rives ned og ble kort tid etter headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Joni Mitchell) og ble med han på verdensturné. Wang har det siste året også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur.

Nå er Ellen Andrea Wang endelig ute med sin etterlengtede debutoppfølger, og slapp sitt andre album «Blank Out» 15. september til strålende kritikker. Albumet er i «en klasse for seg selv», ifølge Dagsavisen.

Wang har skrevet all musikk på albumet og vært produsent, men med seg på laget har hun en tradisjonell besetning av utradisjonelle folk: Andreas Ulvo (tangenter) og Erland Dahlen (trommer). Alle tre kommer til Hamar kulturhus og Lydhør fredag 20. oktober.

Lyden av is
redag 3. november kan publikum få seg en unik og enestående opplevelse, når musiker, komponist og verdens eneste ismusiker, Terje Isungset gir oss lyden av is.

Icemusic har blitt et kjent begrep i verdenssammenheng gjennom turneer, plater, intervjuer, filmer og TV-program. Nå er Isungset aktuell med nytt album, med et tydelig miljøfokus, der is fra mange av jordas største og viktigeste is-ressurser har blitt til instrumenter - deriblant 1000 år gammel is fra norske breer, isfjell fra Grønlandsisen (alder ukjent), 100 år gammel is fra sydpolen og 700 år gammel isbre-is fra de italienske alpene.

Til Lydhør har Terje med seg Kerim Nisancioglu, professor i klimadynamikk ved Bjerknessenteret og UiB. Sammen har de utviklet en faglig og kunstnerisk ramme rundt den smeltende Grønlandsisen og publikum får en innføring isens utvikling i nordområdene, og særlig Grønlandsisen. Vi garanterer en spektakulær og enestående opplevelse med Isungset og hans isinstrumenter. Ingen andre i verden jobber med ismusikk på profesjonelt nivå og det finnes heller ingen andre som gir iskonserter innendørs.

Lydhør: Ellen Andrea Wang trio
Sted: Multisal Pauline Hall