MA$ARATI - rett inn i stua

Når publikum besøker Hamar kulturhus får de en ny og spennende kulturopplevelse både ute og inne, nemlig MA$ARATI og 14 meter med leken graffiti!

Gatekunstverket «Øyet som ser» er et bestillingsverk og en del av prosjektet «Byromskunst». Bare noen ganske få dager tok det Masarati å utsmykke den 14 meter høye og 2,5 meter brede murveggen mellom Folkets hus og Kulturhuset. (I følge kunstneren selv uten en eneste skisse som utgangspunkt!) Kunsten kan nå beundres av forbipasserende til Stortorget – og ikke minst av besøkende til Hamar kulturhus!

Folk på Folkets hus
Også på taket av Kulturhuset, litt mindre «tilgjengelig», har Masarati laget et verk. En grå og pregløs betongvegg har blitt forvandlet til gatekunst på høyt nivå, og går folk til midten av Stortorget kan de oppdage Masaratis «Folk på Folkets hus».

Kulør til livet
- Kulturhuset har som en av sine oppgaver å sette farge på livet til husets brukere, sier kulturhusleder Terje Gloppen.

-Opplevelsene brukerne og publikummet vårt tar med seg etter å ha besøkt aktiviteter og arrangementer, er med på å gi kulør til livet. Nå kan huset by på enda flere og enda sterkere farger til opplevelsene. De friske og humørfylte fargene og de markante formene i kunstverket til Mathias gir en opplevelse av en skikkelig virvelvind på kinoveggen – en virvelvind som aller best kan betraktes fra innsiden av Kulturhuset, sier en kulturhusleder som opplever å bli i godt humør av å se på veggen.