logo

Meny

Musikalen Grease er vårens storsatsing

Mange ungdommer fra Hamar og omegn er med i vårens store oppsetning av GREASE i Hamar kulturhus.

Hamar Kulturhus og PS:Prosjekter står bak vårens produksjon av den verdensberømte musikalen Grease. Premieredato er 27. april.

Utvelgelse av skuespillere og dansere ble gjennomført i høst. På audition for de profesjonelle deltok hele 83 musikalartister fra hele landet.

- Det er veldig gøy at så mange profesjonelle ser til Hamar for denne type oppdrag, sier Therese Slob i PS:Prosjekter. – Nivået var høyt, så utvelgelsen var vanskelig, sier hun.

10 profesjonelle deltar
10 roller i stykket innehas av profesjonelle musikalartister, deriblant hovedrollene som Sandy Dombrowski og Danny Zuko. Sandy og Danny skal spilles av Ane Eikemo (29) og Håvard Henrikssen (24). 

Ane Eikemo kommer opprinnelig fra Lillehammer, og er bosatt i Oslo. Håvard Henriksen er fra Sandefjord. Begge er utdannet i musikkteater ved Høyskolen i Kristiania og har hatt ulike roller i kjente teateroppsetninger

Lokale skuespillere og dansere
På audition for andre roller deltok 30 ungdommer fra regionen. 16 ungdommer ble utvalgt. De er i alder 14-25 år og kommer fra alle kommunene i Hamarregionen pluss Kongsvinger og Lillehammer. 

- Det finnes bra miljøer for dans, teater og musikk i Innlandet. Og Grease-prosjektet er fantastisk ved at det kobler alle disse kunstformene sammen, sier Therese Slob. - Det kunstneriske teamet består av personer med bred kompetanse og lang erfaring, bl.a. Janne Langaas på regi, så ungdommene får delta i et enestående prosjekt med høy kvalitet.

Premiere 27. april
Ensemblet skal øve på replikker, sang, dans og koreografi gjennom vinteren og våren. Premieren går i Kirsten Flagstad sal i Hamar kulturhus torsdag 27. april. I tillegg blir det forestillinger påfølgende fredag, lørdag og søndag. 

Kulturhussjef Tor Rullestad gleder seg både til forberedelsene og oppsetningen, og han har tro på at det blir fulle hus. - Tilbakemelding fra publikum er at musikal er etterlengtet, og interessen for musikal har skutt i været på mange norske scener. 

Slob og Rullestad tror årsaken til populariteten er enkel: Fengende musikk, sterke følelser, show og dramatiske historier har en enkel vei inn til folks hjerter.

Kunstnerisk ledelse
Regi: Janne Langaas
Regiassistent og koreografi: Hanna Eikli
Koreografi: Emilie Fuglestad
Kostymer: Sylvia Denais
Lysdesigner: Kenneth Tangen
Musikalsk ansvarlig: Frode Berntzen 
Teknisk produsent: Jan Terje Walmann            
Kunstnerisk produsent: Therese Slob

Kjøp billett her!