Nye intimkonserter på programmet

I tillegg til Ida Jenshus i januar kan publikum nå komme tett på veteranen Unni Wilhelmsen, særegne Billie Van med et stjernelag og kritikerfavoritten, med et av årets beste album, Erlend Ropstad.

Tidligere har intimkonsert-serien i Kulturhusets minste konsertsal, Klubbscene Rolf Jacobsen, blitt gjestet av noen av landets fremste musikere, som blant andre Jonas Alaska, Kristian Kristensen og Minor Majority, til stor suksess.

Og fortsettelsen er ikke noe dårligere. Nå får nemlig den populære intimserien besøk av en av landets beste låtskrivere og sangere, Unni Wilhelmsen (09.02.18), kritikeryndlingen med et av årets beste album, Erlend Ropstad (09.03.18), og bemerkelsesverdige og energiske Billie Van, med kanskje landets mest spennende band, bestående av Jonas Alaska og Mikhael Paskalev (23.02.18).

Disse spiller i tillegg til allerede lanserte Ida Jenshus fredag 26. januar.

─ Klubbscenen er et intimt konsertlokale og en ypperlig arena for de som ønsker å få en nær kontakt med artistene på scenen. Det er kun kapasitet til 175 personer inne i lokalet og vi anbefaler derfor folk med å være tidlig ute med å sikre seg billetter til foretrukket intimkonsert, for her kan det gå unna, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Billettsalget til intimkonsertene starter mandag 11. desember på Hamar kulturhus sine nettsider.

Toppen av norsk rock
2016 var et fantastisk konsertår for Erlend Ropstad, og 2017 viste seg å bli et bra plateinnspillings- og utgivelsesår. Hans sjette album «Alt Som Har Hendt», som kom ut 3. november, og har til nå et terningssnitt på over 5,5 av 6 øyne, og det lover godt for konsertåret 2018.

Dagbladet har kåret albumet til et av årets beste. Aftenposten skriver at «Erlend Ropstad er på god vei å spille seg inn i toppen av norsk rock» Og Klassekampen melder at «Han er kanskje den mest svenske av alle våre artister. En poetisk balansekunstner i sprangene mellom rock, pop og viser. Og aller mest relevant på det punktet i vannet der man akkurat ikke kan stå.»

Erlend Ropstad spiller intimkonsert på Kulturhusets minste konsertscene fredag 9. mars.

Musikalsk trekløver
Med sin særegne stemme og bemerkelsesverdige scenepersonlighet, leverer Billie Van et forrykende og energisk sceneshow, med store fakter og smittene spilleglede, til terningkast 5. ifølge VG. Bandet hennes består av et knippe av landets mest spennende musikere, med Jonas Alaska og Mikhael Paskalev som faste medlemmer.

Det siste året har Billie Van jobbet med nye låter til sitt andre album. Hun er mest kjent for sin popmusikk med røtter i Americana og  Rockabilly, men når hun besøker Kulturhusets intimkonsert-serie fredag 23. februar  beveger sjangeren seg mer mot alternativ pop enn den rockabilly-pregede musikken vi tidligere har hørt fra artisten.

Det er bare å glede seg til en forrykende kveld med Billie Van, Jonas Alaska og Mikhael Paskalev på Kulturhusets minste scene fredag 23. februar.

Trives best i intimformatet
I over 20 år og gjennom over 2000 konserter har Unni Wilhelmsen gjort det meste og jobbet med de fleste.  Hun er en av våre fremste låtskrivere, og en fantastisk sanger, og hun ble gjenoppdaget gjennom sin deltakelse i seersuksessen «Hver gang vi møtes», som blant annet resulterte i utsolgt norgesturné sammen med Henning Kvitnes tidligere i 2017.

Likevel er det intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Derfor er det ekstra hyggelig å kunne inviterer publikum til en konsert i en setting Unni Wilhelmsen trives aller best i, fredag 9. februar i Klubbscene Rolf Jacobsen.

Intimkonsert: Ida Jenshus
Dato: fredag 26. januar