logo

Meny

«Romeo og Julie» til Hamar kulturhus

Riksteatret satser og går sammen med Nationaltheatret om å spille den største kjærlighetshistorien av dem alle. Onsdag 18. september vises «Romeo og Julie» i Hamar kulturhus. 

 

William Shakespeares kjærlighetshistorie fra slutten av 1500-tallet har blitt en inspirasjon for nesten alle historier vi kjenner om ung og umulig kjærlighet i TV, film, bøker og teater. 

Nå går Riksteatret og Nationaltheatret sammen om å spille originalhistorien, med et stort ensemble og satt i scene av en av Norges mest ettertraktede regissører, Sigrid Strøm Reibo, kjent for å gjøre klassikerne tilgjengelige for et stort publikum.

«Romeo og Julie» er Riksteaters storsatsing denne høsten og etter premieren på Nationaltheatrets hovedscene, skal forestillingen besøke 50 steder med Riksteatret i hele landet. 

Onsdag 18. september, kort tid etter turnépremieren i Gjøvik, vises forestillingen i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus. 

Tro mot originalen 
Romeo og Julie er en av våre største kjærlighetstragedier og et av Shakespeares mest populære stykker, som ved siden av Hamlet er hans mest fremførte verk.

Regissør Sigrid Strøm Reibo vil sette i scene en ung og frisk versjon av Romeo og Julie – tro mot originalen, og troløs mot alle som tror de kjenner historien. Hun står bak prisbelønte teateroppsetninger som trippel Hedda-vinner «Orlando» på Rogaland Teater, «Som dere vil» med Bertine Zetlitz på Nationaltheatret og publikumsfavoritten «Peer Gynt» på Gålå.

Med unge lovende Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som Romeo og Julie og skuespillere som Anne Krigsvoll, Eindride Eidsvold, Petronella Barker i et stort ensemble på scenen blir det store følelser og sterke inntrykk om ung og forbudt kjærlighet.  

Billetter sikrer du deg her: Romeo og Julie - Riksteatret
 

I tillegg til forestillingen med «Romeo og Julie» kan publikum se Riksteater-forestillingen «LIV – et møte med Liv Ullmann» i Hamar kulturhus til høsten. Publikum kan også oppleve artister som Øyvind Blunck, Janove, Kristian Kristiansen, Vamp, Pernille Sørensen, Are Kalvø, Lars Monsen, Bjørn Eidsvåg, Sigvard Dagsland, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Bjarte Tjøstheim og Didrik Solli Tangen. 

For fullt program og billetter, se programsidene til Hamar kulturhus .

 

Romeo og Julie
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus
Dato: onsdag 18. september
Tid: kl 19:00

Forestillingslengde: 2 timer og 20 min (inkludert pause)

Turnépremiere: Gjøvik 12. september 2019

En Riksteaterproduksjon i samarbeid med Nationaltheatret.

 

På scenen
Hanna-Maria Grønneberg, Herbert Nordrum, Anne Krigsvoll, Petronella Barker, Eindride Eidsvold, Kyrre Hellum, Morten Espeland, Sverre Breivik, Kim J Olsen, Amell Basic, Sjur Miljeteig og Øystein Skar

Team
Regissør: Sigrid Strøm Reibo, Scenograf og kostymedesigner: Katrin Nottrodt, Lysdesigner: Agnethe Tellefsen, Komponist og lyddesigner: Sjur Miljeteig, Dramaturg: Njål Helge Seljeset Mjøs, Koreografisk assistanse: Oleg Glushkov og Produsent: Rebecca Mathisen