St. Petersburg Festival Ballet åpner «førjuls-ballet» i Kulturhuset

Etter stor salg-suksess og utsolgte hus i 2017 tar den verdenskjente russiske balletten med seg den tradisjonsrike og eventyrlige «Nøtteknekkeren» tilbake til Hamar kulturhus fredag 26. november, og setter dermed startskuddet for en innholdsrik og spennende førjulstid i Kulturhuset.

Vender tilbake: Nøtteknekkeren ble utsolgt på bare noen dager, da St. Petersburg Festival Ballet besøkte Kulturhuset i 2017.

«Soulful Christmas» med Alejandro Fuentes, «Julesanatoriet» med Ingrid Bjørnov og Kari Slaatsveen, «NRK Supers julemagi» med Fantorangen og venner, «Julerosekveld med Herbjørg Kråkevik og gjester» og nå «Nøtteknekkeren» med St. Petersburg Festival Ballet. Alle er med og topper årets førjulsprogram i Hamar kulturhus.

– Her blir det julestemning for alle og enhver, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som kan avsløre at det kan dukke opp enda flere overraskelser på juleprogrammet i løpet av høsten.

– Foreløpig blir høydepunktet for mange gjensynet med den tradisjonsrike Nøtteknekkeren. Dette er en storslagen produksjon fra den russiske balletten, med førsteklasses dansere, henførende scenedesign og fantastisk musikk av Tsjajkovskij, som treffer alle generasjoner. sier Ryen.

Tilbake i 2017 ble forestillingen utsolgt på bare noen dager, og endte med ekstraforestilling og to utsolgte hus. Det blir et gledelig gjensyn med «Nøtteknekkeren» når St. Petersburg Festival Ballett igjen besøker Kirsten Flagstad-salen fredag 26. november.

Billettsalget starter fredag 8. oktober kl 10:00 på Hamar kulturhus sine nettsider.

Et variert førjulsprogram
I tillegg til eventyrlig ballet, kan publikum se frem til «musikalsk pleie av sandblåste førjulsnerver», fredfulle og rørende juleroser, Fantorangen, sjelfulle julelåter, «Prøysen-opplevelsen», kjente og kjære juleklassikere og et latterlig og musikalsk juleshow for de voksne. Det blir selvsagt også et gjensyn med Kulturhusets populære «Barnas juleverksted», som er gratis og åpent for alle, tre lørdager på rad i Foajé.

Her er programmet:

Nøtteknekkeren – St. Petersburg Festival Ballet
Fredag 26. november / Kirsten Flagstad-salen
Opplev ekte juletradisjon fra den russiske ballettens vugge, når St. Petersburg Festival Ballett endelig kommer tilbake med sin eventyrlige og storslagne «Nøtteknekkeren».

Lørdag 27. november / Hamar kulturhus – Foajé
Et pusterom i førjulsstria – med juleverksteder, pepperkaker, gløgg, julemusikk og den gode fredfulle julestemninga.

Den vesle bygda som glømte at det var jul – Elvebyen messingkvartett
Lørdag 27. november / Multisal Pauline Hall
Ta med barna på en litt annerledes Prøysenopplevelse. Det oser av julestemning når tradisjonelle julesanger pakkes inn i nytt papir. Musikerne er også skuespillere og fortellere, og en av musikerne har også rollen som historieforteller - på ekte Ringsaker-dialekt!

Julesanatoriet
Lørdag 27. november / Kirsten Flagstad-salen
Radiodoktor Kari Slaatsveen og heksedoktor Ingrid Bjørnov tilbyr verbal innleggelse - og musikalsk pleie av sandblåste førjulsnerver. De som kjenner høytiden stramme, kommer til hektene i løpet av nitti minutter i Julesanatoriets forrykende favn.

Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester
Fredag 3. desemer / Kirsten Flagstad-salen
Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné med Linda Eide, Vigdis Hjorth, Mathias Eick og Julerosekvintetten! Dette er en ei juleforestilling som snakker til alle kriker og kroker av julehjerte vårt. «Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet», sier Herborg Kråkevik selv.

Lørdag 4. desember / Hamar kulturhus – Foajé

NRK Supers julemagi
Lørdag 4. desember / Kirsten Flagstad-salen
For første gang skal NRK Super på juleturné! I showet «NRK Supers Julemagi» har vi med oss to kjente NRK Super-profiler som sammen med Fantorangen, en musiker og dansere skal sette hele familien i julestemning.

Tøyser jula inn
Torsdag 9.desember / Kirsten Flagstad-salen
Et latterlig & musikalsk juleshow med Gustav Nilsen, Jonas Rønning, Paul Håvard Østby, Jan Martin Johnsen og Torbjørn Dyrud. Sikre deg billetter i god tid, for når disse gutta tøyser jula inn blir det garantert både mye folk og mye moro!

Alejandro Fuentes - Soulful Christmas
Fredag 10. desember / Kirsten Flagstad-salen
Alejandro Fuentes var bare 16 år da han som deltaker i Idol sjarmerte seg til en tredjeplass med sin hese fløyelsstemme. Siden har han gjort suksess både på egenhånd og som en del av kvartetten som på folkemunne ble kalt "De nye gitarkameratene". Nå er han klar for Hamar kulturhus for å gi deg en sjelfull inngang til årets jul!

Lørdag 11. desember / Hamar kulturhus – Foajé

Jul Actually – Hedmarken Symfoniorkester med Knut Kippersund Nesdal
Søndag 12. desember / Kirsten Flagstad-salen
En gavepakke med julestemning! Det er tredje gang Hedmarken Symfoniorkester og Knut Kippersund Nesdal inviterer til konserten «Jul Actually». Gled deg til en konsert full av musikalske høydepunkt.