logo

Meny

Suksess-serien «Lørdagsbarn» ruller videre

Hamar kulturhus og Hamar bibliotek fortsetter publikumssuksessen, «Lørdagbarn», og lanserer fire gratis barneforestillinger i Multisal Pauline Hall i høst.

Her blir det kjente eventyr fra Asbjørnsen og Moe, farefull barneopera om Askepott og Askeladden, Egner-allsang og høytlesning med blant andre Karoline Amb og konsertverksted med morsomme musikalske overraskelser til barna. 

Serien «Lørdagbarn» har siden starten i 2017 gitt de minste store og små kulturopplevelser helt gratis i Multisal Pauline Hall. Serien har blitt svært godt besøkt, med flere fulle saler, og blitt et populært møtepunkt for barn og familier i regionen, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen. 

Nytt for sesongen er at publikum ikke lenger trenger å hente ut gratisbilletter i forkant av forestillingen, men kan møte direkte i døra. Førstemann til mølla-prinsippet er gjeldene. 

Første arrangementet ut er «Snipp, snapp, snute» lørdag 21. september. 

Fra opera og til musikkverksted
I familieforestillingen «Snipp snapp snute» møter barna Reveenka og Syvende far i en fartsfylt og fysisk forestilling. Her blir barna kjent med Asbjørnsens og Moe sin eventyrlige verden, og forestillingen inneholder både tekst og sang. «Snipp, snapp, snute» besøker Lørdagsbarn og Multisal Pauline Hall lørdag 21. september kl 12:00

 

 

Lørdag 5. oktober er det duket for barneopera om Espen Askeladd som på trosse hekser og andre farer for å redde prinsesse Askepott. «Askeladden og de gode operahjelperne» er full av flotte arier og duetter fra kjente operastykker og er en forestilling som passer for hele familien. Stykket har allerede gjort stor suksess etter besøk i barnehager og barneskoler i Oslo. Forestillingen vises to ganger, kl 13:30 og kl 14:30, i Multisal Pauline Hall. 

 

 

Lørdagsbarn får også gjensyn med «Egner-allsang med Karoline Amb», som ble en stor publikumssuksess ved forrige Lørdagsbarn-besøk. Karoline Amb spiller og synger Thorbjørn Egners kjente og kjære viser og inviterer barna til å synge med. Det vil også være høytlesning fra utvalgte bøker av Thorbjørn Egner med barnebibliotekar, Nalina Marie Lund. Bli med på «Enger-allsang og høytlesning med Karoline Amb og Nalina Marie Lund» lørdag 5. november kl 13:30 i Multisal Pauline Hall.

I siste forestilling i Lørdagsbarn-serien for høsten vil Raymond Sereba skape en sanselig og fascinerende musikkopplevelse, til inspirasjon for både barn og voksne. «MiniAfrika» er et musikkverksted og barna blir involvert og engasjert gjennom rytmer, bevegelser, sang og fortelling. Møt opp i Multisal Pauline Hall lørdag 2. november kl 12:30 eller 13:30 – forestillinger vises to ganger.  


Lørdagsbarn: Snipp, snapp, snute
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 21. september 
Tid kl 12:00
Passer for barn fra 3 år
Førstemann til mølla


Lørdagbarn: Askeladden og de gode operahjelperne
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 5. oktober 
Tid: kl 13:30 og kl 14:30 (vises to ganger)
Passer for barn fra 3 år
Førstemann til mølla

Lørdagsbarn: Egner-allsang og høytlesning med Karoline Amb og Nalina Marie Lund
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 12. oktober
Tid: kl 13:30 
Passer for barn fra 3 år
Førstemann til mølla

Lørdagsbarn: MiniAfrika
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 2. november 
Tid: kl 12:30 og 13:30
Passer for hele familien

 

I tillegg til Lørdagsbarn-serien kan publikum i høst oppleve artister som TNT, Vamp, Øivind Blunck, Liv Ullmann, Janove, Kristian Kristiansen, Pernille Sørensen, Are Kalvø, Lars Monsen, Bjørn Eidsvåg, Sigvard Dagsland, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Bjarte Tjøstheim og Didrik Solli Tangen i Hamar kulturhus.

For fullt program og billetter, se Hamar kulturhus sine programsider.