logo

Meny

Sykurs hos Kulturskolen

Er du mellom 11 og 19 år og vil lære å sy? Da kan du melde deg på sykurs i regi av Kulturskolen, som starter tirsdag 7. mars. Der kan du lære reparasjon, redesign eller å sy dine egne klær fra bunnen av. Kurset går over 10 uker og krever ingen forkunnskaper.

Hamar kulturskole utvider stadig tilbudet, og vårens nyhet er sykurs.

- Vi har allerede visuell kunst som fag, og design er jo også en kunstform. Derfor er sying en naturlig videreutvikling av fagtilbudet vårt, sier Anette Solberg, rektor ved Hamar kulturskole.

- Elevene våre er opptatt av gjenbruk, og det føles helt riktig å tilby et kurs som bidrar til å ta miljøvennlige valg. Etter hvert får vi kanskje en gjeng ungdommer som kan designe og sy kostymer til våre egne danse- og teaterforestillinger, håper Anette. Og etter hvert kan kanskje kurstilbudet utvikles videre med en kombinasjon av kostymer og scenografi.

Sykurset holdes i lokalene til Sy-den i Strandgata, som drives av Resirkula, ombrukskonseptet til renovasjonsselskapet Sirkula. – Vi jobber for å fremme ombruk, reparasjon og redesign og syntes det er flott at Kulturskolen vil ha sykurs som del av sitt tilbud, sier lederen ved Resirkula, Maria Sætersdal Remøe. - Vi stiller gladelig lokaler og utstyr til disposisjon, for vi ønsker mest mulig aktivitet i lokalene, og et kurs for barn og ungdom er helt perfekt.

Remøe forteller at mange unge er nysgjerrige på å sy, men de vil gjerne prøve det sammen med andre og med veiledning. - Vi ved Resirkula tenker at sykurset til Kulturskolen er etterlengtet og tror det blir populært blant kreativ ungdom som vil lære et håndverk.

Tid:          tirsdager 17.30-19.30. Oppstart 7. mars
Sted:      «Sy-Den» i Strandgata 71, Hamar
Lærer:    Sylvia Denais, skredder og kostymedesigner
Pris:        1.350,-

Klikk her for påmelding.