Tett på kvalitetsartister

Intime, lavmælte og stemningsfulle konsertopplevelser med kvalitetsartister står også på Kulturhus-programmet denne våren, når konsertserien Lydhør fortsetter i Multisal Pauline Hall. Denne gangen kommer en av Norges mest meritterte folkemusikere, Susanne Lundeng, og en av våre mest unike vokalister, med et stemmeomfang få kan fremvise, Ruth Wilhelmine Meyer.

Lydhør gir publikum neddempede musikkopplevelser tett på artistene i Kulturhusets mellomste sal, Multisal Pauline Hall. Her er det cafébord og stearinlys. Tidligere har konsertseriene hatt besøk av blant andre Ellen Andrea Wang, Darling West og Ola og Lars Bremnes.

─ Dette er en variert konsertserie som er blitt svært godt mottatt av publikum, og vi har fått tilbakemelding om det dette er noe det ønskes mer av, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som er glad for å kunne annonsere to ytterst spennende kvalitetsartister denne våren: Ruth Wilhelmine Meyer med Klangbitoper, lørdag 3. februar og Susanne Lundeng lørdag 7. april.

─ I tillegg vil vi annonsere nok et spennende navn i Lydhør-serien, i forbindelse med Hamarama-festivalen, i løpet av kort tid, sier Ryen.

Unik vokalist
Første Lydhør-konsert ut er med en av landets mest sjeldne og unike vokalister, Ruth Wilhelmine Meyer, lørdag 3. februar. Hun har et stemmeomfang og et uttrykk få kan vise til. Hun har gjort musikk og lydkulisser til filmer, teater, kunstvideoer og installasjoner. I sin fascinasjon for den menneskelige stemmes muligheter har Meyer lenge eksperimentert med tradisjonelle vokalteknikker fra hele verden. I det ene øyeblikket synger hun tradisjonelt, i neste øyeblikk splitter hun stemmen og synger flerstemmig med seg selv, for så å synge strupesang.

Nå kommer hun til Hamar kulturhus med sitt nyeste prosjekt, Klangbiotoper, som retter fokus mot en jordklode i endring. Med seg på scenen 3. februar har hun Lars Andreas Haug på tuba, Anders Banke på saksofon og Knut Aalefjær på perkusjon.

Albumaktuell
Lørdag 7. april får publikum møte en ny side av hele Norges spellemann, Susanne Lundeng. Med sin 10. albumutgivelse, «Det va nære på» debuterer hun nemlig som tekstforfatter.

─ Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken, sier Lundeng selv.

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene. «Det va nære på» slippes 10. mars.

I 2016 stakk Lundeng av med sin første Spellemannspris, som gjør henne til en av Norges mest meritterte folkemusikere. De siste årene har hun gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale.

Lørdag 7. april ser du henne i Multisal Pauline Hall med Bjørn Andor Drage på tangenter, Arnfinn Bergrabb på trommer og Are Simonsen på lyd og elektronikk.

Billetter til begge Lydhør-konsertene er i salg på www.hamar-kulturhus.no:

Lydhør: Ruth Wilhelmine Meyer
Sted: Multisal Pauline Hall