Tor Rullestad blir ny kulturhusleder

Hamar kulturhus sin leder gjennom de siste seks årene, Terje Gloppen, skal gå av med pensjon til høsten. Tor Rullestad har takket ja til å bli hans etterfølger og begynner i stillingen 1. september.

Tor Rullestad kommer fra jobben som næringssjef i Ringsaker kommune. Han har vært reiselivssjef i Hamarregionen og har bred erfaring fra en rekke styreverv både innen kultur og næring i regionen.

- Prosessen med å tilsette ny leder ved kulturhuset har vært spennende, med en rekke gode kandidater, sier Morten Midtlien, kultursjef i Hamar. – Etter en grundig prosess har vi valgt en kandidat med en spennende yrkesbakgrunn. Vi er glade for å ha fått Tor Rullestad med på laget.

- Som vi skrev i stillingsannonsen, var vi ute etter en kulturhussjef som tør, vil og kan, forteller kultursjefen. - Tor har bred og lang erfaring på mange ulike områder. Han har gode lederegenskaper, er handlekraftig og resultatorientert. Jeg føler meg trygg på at Tor vil bygge tillit og gode relasjoner både innenfor og utenfor kulturhusets fire vegger.

Med Tor Rullestads kreativitet, engasjement og kompetanse er kultursjefen sikker på at han vil bidra til å videreutvikle driften av kulturhuset på en solid og spennende måte.

Starter 1. september
- Denne stillingen er utrolig spennende. Hamar kulturhus er en fantastisk arena som virkelig har blitt en del av Hamars og regionens identitet, sier Tor Rullestad. - Jeg ser virkelig fram til å få være med på å utvikle dette videre sammen med dyktige ansatte, samarbeidspartnere og øvrig kulturliv, og jeg gleder meg veldig til å starte i jobben. Det er med en stor ydmykhet jeg går inn i denne rollen. Det er gjort en formidabel jobb som jeg ønsker å bygge videre på.

Rullestad starter i jobben 1. september. Han overtar stillingen etter Terje Gloppen, som går av med pensjon 1. oktober.

– Med en måneds overlapp med Terjes lange erfaring og gode lederskap er jeg trygg på at overlevering av stafettpinnen er i de beste hender, avslutter Morten Midtlien.