Torgeir Waldemar til Hamar kulturhus

Kritikerfavoritten Torgeir Waldemar er endelig tilbake med nytt album og lang Norgesturné. Fredag 13. mars legger han turen innom Hamar og intime Klubbscene Rolf Jacobsen.

Kommer: Torgeir Waldemar tar med seg sitt nye album og besøker Klubbscene Rolf Jacobsen fredag 13. mars. Foto: Pål Hornburg

Han serverte verden først en eksistensiell- og deretter en politisk, rasende plate. I turbulente tider der murer reises og hat spres, hva skulle være hovedbudskapet for den nye plata? Svaret var banalt, men enkelt. Waldemar og produsent Anders Møller kom frem til at det viktigste vi alle sammen har er hverandre – kjærligheten.

De som tidligere har opplevd Waldemar med fullt band vet at det er et øredøvende lokomotiv at et orkester, som uanstrengt veksler mellom å rocke hard, jamme psykedelisk eller spille gyngende countryrock. Det er denne bandfølelsen Waldemar skal gjenskape med sitt kommende album «Love» – samtidig som tekstene og budskapet som ligger i bunnen, sørger for at nerven han er kjent for, alltid er tilstede.

Singelen «Leaf in the Wind» er allerede ute, mens albumet slippes 17. januar neste år.

Fredag 13. mars gjester Torgeir Waldemar intime Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus – en uslåelig kombinasjon av artist og scene, hvor den mye omtalte «Waldemar-nerven», vil kunne tas og føles på.

Billetter ligger ute for salg på Hamar kulturhus sine nettsider.

Kjøp billett nå

I toppsjiktet
Etter å ha nyt stor suksess med de to foregående studioalbumene sine,Torgeir Waldemar (2014) og No Offending Borders (2017), har Torgeir Waldemar etablert seg helt i toppsjiktet av rocka, norske trubadurer. Der den selvtitulerte debuten var en innoverskuende og melankolsk plate var Borders et politisk rockemonster. På minialbumet Jamais Vu (2018), kombinerte Waldemar disse to aspektene av sitt musikalske virke, der han strippet ned rockelåtene fra andreplata og rocket opp de akustiske fra debuten. Det går en rød tråd gjennom Waldemars musikk der det kommende albumet Love er en naturlig fortsettelse.

Love er spilt inn i Subsonic Society Studios og produsert av Torgeir Waldemar og Anders Møller. Et imponerende ensemble av musikere deltar på plata, og spesielt må komponist Ole Henrik Moes bidrag nevnes, med han stemningsskapende lydkulisser som syr sammen og skaper en ytterligere helhet for albumet.

Torgeir Waldemar
Sted: Klubbscene Rolf Jacobsen