Tre nye artister til høstens Lydhør

Lydhør står på programmet også denne høsten - Nå er artistene booket!

Suksess serien, Lydhør står også på programmet i Hamar kulturhus denne høsten. Serien gir publikum en neddempet musikalsk opplevelse tett på artistene. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.

Susanna 06.oktober kl. 20.00-21.30

Tre ganger Spellemannpris-vinnende Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy, Purcell og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche.

Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012, i 2015 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun den store musikerprisen fra DNB som utdeles Kongsberg Jazzfestival. I tillegg har Susanna vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, EDVARD-prisen i Åpen Klasse i 2017 og var komponist av selve Tingingsverket Vossa Jazz 2017.

Live spiller Susanna solo en kombinasjon av sine særegne tolkninger og sterke originaler, verdt å med seg!
Susanna- vokal og flygel
Ingar Hunskaar- lyd

Signe Marie Rudstad - 20.oktober kl. 20.00-21.30

Signe Marie Rustad debuterte i 2012 med plata Golden Town. Musikkjournalist Tom Skjeklesæther nominerte like godt Rustad til årets beste norske debutant, og skrev videre at plata «kanskje var den aller beste utgivelsen» det året. Signe Maries andreplate, Hearing Colors Seeing Noises kom ut høsten 2016 og anmeldelsene som fulgte var umåtelig positive. Termen «årets beste» gikk igjen, og albumet ble til og med nominert til Spellemann i kategorien Country.

Med seg på turné har Rustad et meget kompetent band, som i tillegg til folkemusiker Annar By, består av musikere som har spilt med blant andre Luke Elliot, St. Thomas, Folque og Erik Lukashaugen.

Geir Sundstøl - 03.november kl. 20.00-21.00

Geir Sundstøl. Etter 27 år som gitarist og insturmentsamler slapp Geir Sundstøl sitt første album «Furulund» i 2015. Anmeldelsene var strålende og sundstøl ble nominert til sin første Spellemann. Geir Sundstøl har etter hvert blitt kjent for sitt karakteristiske lydbilde, et lydbilde som har blitt omtalt som «western-varmt» og «utsøkt».

I begynnelsen av oktober 2018 er han klar med sitt tredje soloalbum, «Brødløs», på Hubro Music. Som på forrige soloalbum, «Langen ro», bidrar følgende musikere med gjestespill: Erland Dahlen (Nils Petter Molvær), Mats Eilertsen, Jo Berger Myhre (Nils Petter Molvær), Sanskriti Shrestha og David Wallumrød (Spirit in the Dark, Odd Nordstoga).