logo

Meny

Albert & Anna - Riksteatret

Kjærlighet gjennom livets årstider. "Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake."

Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: Søndag 8. oktober
Tid:    Kl. 18:00

Varighet: 140 min. inkl. pause

KJØP BILLETT

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

På scenen
Kari Simonsen, Anna Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Albert Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Team
Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

PRESSEN MENER:
"Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatiere (...) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig" 
Bergens Tidende, 6

"Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (...) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans".
VG, 5

"Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden (...) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalbert er totalt overbevisende i sin unge forelskelse."
Aftenposten, 5

KJØP BILLETT

 

__________________________________

OPPLEV MER:
Hvordan ta vare på kjærligheten livet ut?

Bjørk Matheasdatter, forfatter bak boken «Å elske og bli elsket», blir med på Riksteatrets turné med forestillingen «Albert & Anna». Hun holder et gratis minikurs i foajeen 45 minutter før forestilling (kl 17:15).

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50