Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 12. Oktober 2019
19:00-20:30
Varighet: 1 time og 40 minutter inkl. pause.

Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José som lever i dagens Europa.

Didrik Solli-Tangen spiller elskeren til Carmen, en av historiens mest kjente operaskikkelser. Mange husker hvordan han berørte det norske folket med Tårnarien fra Tosca i NRK-programmet Stjernekamp, i 2017. Nå tolker han rollen som Don José i en forkortet dramatisert versjon med fire sangere og skuespilleren Espen Beranek Holm som forteller.

Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José som lever i dagens Europa. Alle de kjente operaariene er med, og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet materiale, understøttet av en pianist og et mindre strykeorkester. Dette er komprimert musikkteater i en enkel visuell setting, der Espen Beranek Holm som nattklubbeier blir øyevitnet, den som forteller oss hva som skjedde når Carmen kom til vår by.

I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek, en internasjonalt anerkjent mezzosopran.

Michaela spilles av Silvia Moi, kjent fra filmen «Tryllefløyten», regissert av Kenneth Branagh.

Andre medvirkende er Ludvig Lindström i rollen som Escamillo og NOR59 Kammerorkester. Christian Ranke er tekstforfatter, og Ola Beskow regissør.