Multisal Pauline Hall
Tirsdag, 2. Oktober 2018

Velkommen til en spenstig sofasamtale om hatprat, utenforskap, identitet og tilhørighet. Du møter forfatter Camara Lundestad Joof og foredragsholder Phung Hang.

Camara Christina Lundestad Joof (1988) er en norsk/gambisk scenekunstner, dramatiker og musiker. Hun har i ti år jobbet som freelance politisk og kunstnerisk rådgiver for kunst- og kulturinstitusjoner i Norge og Norden.

Hennes kunstneriske og politiske arbeid er i hovedsak dokumentarisk og fokuserer på tematikk rundt interseksjonalitet, unge, likestilling og synliggjøring av minoriteter. Joof har turnert Norge og Sverige med den selvbiografiske soloforestillingen Pavlovs Tispe, som hun har skrevet sammen med regissør og dramaturg Kai Johnsen.

Nå er hun aktuell med boka “ Eg snakkar om det heile tia”. Boka er et vitnemål, en appell og en selvransakelse, og beskriver hvordan rasismen hun stadig opplever infiserer hverdagen og styrer tankene hennes. Hun ransaker minnene sine. Hva om hun husker noe feil, hvordan skal noen tro henne da? Hvor mange detaljer må en huske for å virke troverdig? Tror hun på seg selv? Og kan hun noen gang fri seg selv fra spørsmålet om hudfarge? For denne boka fikk hun terningkast 5 i Dagbladet.

Phung Hang:
I over 10 år har Phung Hang reist Norge rundt og holdt foredrag, og hun gjør fortsatt en forskjell for mange barn og voksne. Som 8 åring opplevde Brumunddalsjenta Phung og hennes familie rasisme, noe hun fikk oppleve psykisk og fysisk på kroppen. Hun møtte ord som « jævla utlending, dra deg hemmat », stein kasta mot huset, trakassering som til slutt endte med at faren ble angrepet til blods. Dette har satt sine spor.

Men hva er det som gjør at etter så mange år med usikkerhet og frykt, ender denne jenta opp på forsiden av alle Norges blader og aviser? Som medlem av Norges første og største popgruppe, Cape. Som ambassadør for organisasjonen MOT, og programleder for NRK.

Phungs visjon er: Gjør deg selv stolt

Musikalsk innslag ved Phung Hang. Lett servering og boksigering.

Foto/ Camara Joof : Maria Gossé
Foto/ Phung Hang : Sissel M Rasmussen

Arrangementet er i sammarbeid mellom Hamar bibliotek, Likestillingssenteret og Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, avdeling Hedmark og Oppland (IKFF/WILPF), og likestilling som samarbeidspartner.