logo

Meny

HAMAR VINFESTIVAL

Hamar Vinfestival er stedet for deg som ikke kan noe om vin, men som ønsker å lære, og for deg som allerede kan mye og vil lære mer.

Sted: Passasje og Multisal Pauline Hall
Dato: Fredag 27. oktober
Tid:   Kl. 16:00 - 20:00

Se fullt program og kjøp billetter
til
LØRDAG 28. OKTOBER her >>

KJØP BILLETT

Denne helgen arrangeres Hamar Vinfestival for første gang. Her vil du kunne smake et hundretalls viner fra ulike vinprodusenter verden over. Du kan møte noen av Norges fremste vineksperter, nyte uforglemmelig smaksopplevelser av vin og mat i harmoni på noen av Hamars beste restauranter, gjøre gode kjøp av glass, dekantere, tilbehør til din vinkjeller m.m.

Under festivalen vil det være to ulike arenaer for ultimate smaksopplevelser. Hamar kulturhus, hvor det blir smakstorg, ulike foredrag og salg av vinrelaterte produkter. Og på noen av Hamars beste restauranter hvor spesialkomponerte menyer med mat og vin i perfekt harmoni presenteres av restauranten og vinprodusenten selv.

SMAKSTORG     Kl. 16:00 - 20:00
- en unik mulighet for et mangfold av smaksopplevelser med vin og mat i sentrum.

På smakstorget får du en unik mulighet til å smake et hundretalls viner fra ulike vinprodusenter verden over. Deres importører i Norge og/ eller representanter fra produsenten selv gir deg smaksprøver, forteller om vinen, dens historie, hva den kan passe til av mat osv.

Du velger selv fritt hva du vil smake av rødvin, hvitvin, rosévin, musserende vin eller dessertvin på de ulike standene du kan besøke.

Vinrelaterte produkter selges til redusert messepris. Eksempelvis vinskap og innredningsløsninger for din vinkjeller fra produsenten Temptech. Vinglass og dekantere fra anerkjente og verdensledende Riedel. Den geniale tappeløsningen fra Coravin, hvor du kan ta smaksprøve fra en flaske uten å trekke ut korken og samtidig bevare kvaliteten av resterende innhold i flasken.


FOREDRAG 1     Kl. 16:30 - 17:45
LÆR Å SMAKE VIN

Liora Levi (kjent fra bl.a. TV2) lærer deg de grunnleggende teknikkene ved å smake vin slik at du får en større vinopplevelse.

Med enkle grep vil opplevelsen av vin bli større. Liora Levi er utdannet sommelier, Nordic Sommelier Champion 2012, Norges beste sommelier 2013, vinskribent og for mange kjent fra TV2’s «God Morgen Norge» om temaet vin.

Liora er boblende engasjert, har enorm kunnskap om vin og har energi som gjør deg lett revet med i hennes foredrag. Hun vil fortelle deg om alt som gjør at du vil sette mer pris på vin. Hvordan bruke sansene våre med å se, lukte og smake vin for enklere å forstå dens mangfold. Hvordan gjenkjenne ulike druesorter fra forskjellige steder i verden vil hun belyse gjennom de ulike vinene du vil få smake i dette kurset.

Billett til foredraget inkluderer inngang til Smakstorget.
 

FOREDRAG 2     Kl. 18:15 - 19:30
LÆR ALT OM VINGLASS

Opplev hvordan lukt og smak endres med ulike glass. Vin blir bedre med riktig valg av vinglass. Et engasjerende vinkurs om glassets betydning.

Et glasskurs er nyttig for egen vinkunnskap. Hva er da bedre enn å smake på gode viner og ta del i en stor vinopplevelse sammen med andre? Vi tilbyr deg en helt spesiell vinsmaking som garantert vil falle i smak. Med fire ulike viner i ulike typer glass garanterer vi deg en aha-opplevelse. La oss gjøre deg og dine gjester oppmerksom på hvor viktig det er med gode vinglass, de aller fleste har ikke fått oppleve hvor stor forskjellen er! Du tror det ikke før du har prøvd det!

Svein Lindin er sommelier fra Gastronomisk Institutt, fast vinskribent i Finansavisen, HORECA og driver nettstedet Vinofil. Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge og fra vinimportbransjen. Han jobber i dag på heltid med vinkurs og foredrag for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill. Han reiser på jevnlige studieturer til vinområder omkring i verden for inspirasjon til sine vinkurs og artikler.

Billett til foredraget inkluderer inngang til Smakstorget

Arrangør: Hamar Vinfestival

 

KJØP BILLETT

 
Lær å smake vin med Liora Levi


Lær alt om vinglass med Svein Lindin

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50