Multisal Pauline Hall
Søndag, 14. Oktober 2018
Varighet: Ca. 1 time og 45 min. inkl. pause.

Oslo III har hatt en rekke suksessfulle turnéer i Norge de siste årene med fokus på klassisk musikk fra perioden 1840 -1940.

Klavertrioen Oslo III ble dannet i 2015, og består av Bendik Finnerud (piano) Cathy Donnelly (cello) og Emil Huckle-Kleve (fiolin). De har hatt en rekke suksessfulle turnéer i Norge de siste årene, i tillegg til opptredener ved kjente festivaler som Oslo Kammermusikkfestival og Belfast International Arts Festival (UK).

Trioen fokuserer på klassisk musikk i perioden 1840 -1940, særlig romantisk, impresjonistisk og ekspresjonistisk musikk. I tillegg har trioen som kunstnerisk mål, et tett samarbeid med unge komponister i Norge. Oslo III skal blant annet sette opp ny musikk skrevet av Marcus Paus i 2019.

I kveldens konsert vil Oslo III presenterer et helstøpt program med kjente klassikere fra romantikken til Piazzollas store tango-hit, Las 4 estaciones portenas (Årstidenene).

KVELDENS PROGRAM:

Shostakovich Piano trio nr.1

Grieg. Andante con moto

Schubert. Piano trio nr.2. (andre sats)

-PAUSE-

Piazzolla. Las 4 estaciones portenas

EMIEL HUCKLE-KLEVE er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt og bachelorstudium på The Royal Academy of Music, London (First Class Honours) i juni 2012. Høsten 2014 fikk han i fast jobb i Oslo Filharmonien, og han har vært solist med orkestre som Oslo Camerata, Bristol Ensemble, Bristol Metropolitan Orchestra, Stroud Symphony Orchestra and Gloucestershire Symphony Orchestra. Innen kammermusikk var han del av Duo Mira (med Olga Jørgensen, piano) vinnere av Ungdomens Musikkmesterskap 2012, duo klassen. Emil har bl. a opptrådt på Munch Museet, Troldhaugen og Victoria International Arts Festival i Malta 2013. Hhan har vunnet flere priser og har bred og variert erfaring fra orkester.

BENDIK FINNERUD har sin bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt med mastergrad i 2008 med professor Jiri Hlinka. Han har spesialisert seg på klavermusikken til Franz Liszt og har turnert landet rundt med solo recitals og kammermusikk. I 2011 utga han sitt debut album “Liszt Recital” i anledning Liszts 200-års jubileum. Sommeren 2013 startet han konsertserien Sunday Classics på Ingensteds ved Akerselva i Oslo, med klassisk musikk, ofte i kammermusikk form. Tanken har vært å skape en «lavterskel» klassisk scene med hovedvekt på nyetablerte klassiske musikere, og å tiltrekke et yngre publikum. Høsten 2014 fortsatte han serien på Sentralen i Oslo hvor åpningskonserten inngikk i Oslo Kammermusikkfestival.

CATHY DONNELLY er en Oslobasert cellist og cellolærer. Med sin utdannelse fra Barratt Due er Cathy en erfaren orkestermusiker og kammermusiker. Hun vikarierer med Oslo Filharmonien, Den Norske Opera og Ballet og Göteborg Symfoniker. Som innspillingsartist har Cathy medvirket i alle genrer fra pop musikk til opera, og fra kammermusikk til postrock. Cathy har spilt ved flere festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival og Northern Lights Mini-Fest i Belfast. Fra september 2017 har Cathy vært solocellist ved Folketeatret i Scenekvelders produksjoner av Les Misérables og The Phantom of the Opera.

Årets høstturne er støttet av Nork Kulturråd.