Lydhør: Ellen Andrea Wang trio

Hun ble utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere. Nå kommer bassisten og vokalist Ellen Andrea Wang til Lydhør og Hamar kulturhus, og med seg har hun et helt nytt album.

Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: Fredag 20. oktober
Tid: kl 20:00
Varighet: ca 90 min
Servering v/Cafe Valuta

KJØP BILLETT

Det har gått 3 år siden Ellen Andrea Wang ga ut sitt kritikerroste debutalbum "Diving", og med ett bein i jazzen og ett i popen markerte hun seg som en utfordrer der hvor sjangervegger rives ned. Hun går  langt med sin musikk og balanserer det lyriske med det røffe, det akustiske med det elektroniske og skaper en urban «sound» av det tradisjonelle; bass, trommer og piano.

Kort tid etter Wangs solodebut ble hun headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Joni Mitchell) og ble med han på verdensturné. Wang har det siste året også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur i tillegg til sine egne band (Pixel, EAW) I 2016 utnevnte The Guardian henne som en av dagens mest interessante jazzmusikere: «A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass, interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike»The Guardian

Nå kommer Ellen Andrea Wang endelig med sin etterlengtede debutoppfølger, og slipper sitt andre album «Blank Out» 15. september på Jazzland Recordings. Wang har skrevet all musikk på albumet og vært produsent, men med seg på laget har hun en tradisjonell besetning av utradisjonelle folk: Andreas Ulvo (tangenter) og Erland Dahlen (trommer).

Det er med andre ord bare å glede seg! Ellen Andrea Wang trio er akkurat det en oktoberkveld trenger!

Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.

Flere videoer:

Hemsida: www.ellenandreawang.com