Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 27. Oktober 2018

Lørdag 27.oktober kommer den priselønnede, Thomas Dybdahl til Hamar kulturhus som en del av sin norgesturné.

Da den unge rogalendingen, Thomas Dybdahl ga ut sin første EP «Bird» i 2000 fikk han kritikere og musikkinteresserte til å spisse ørene umiddelbart. Med kun én mikrofon, hviskestemme, et par gamle akustiske instrumenter og et knippe gode låter, vant han raskt innpass i alle fanens hjerter og radiokanaler. Dybdahl trengte ikke synge høyt før han hadde sikret seg en spellemann da han slapp sitt første album «That Great October Sound» året etter.

Da oppfølgeralbumet ”Stray Dogs” kom i 2003, begynte nordmenn å omtale ham som en av våre fremste popmusikere. Slik har vi fortsatt å omtale ham gjennom nesten to tiår, til sammen syv album og flere kilo utmerkelser på peismantelen.

I tillegg til å være soloartist, komponerer Thomas Dybdal musikk til film og teater. I 2007 vant han Amandaprisen for beste filmmusikk. Han har vært frontfigur i popgruppen The National Bank og jammen vant han vel ikke en Spellemannspris sammen med dem også.

En av Thomas’ store fans er den legendariske musikkprodusenten Larry Klein. Larry, som har produsert mer enn 60 album og vunnet fire Grammys, har vært en fast støttespiller for Thomas i en årrekke. Sammen var de nominert til Grammy for beste produksjon på albumet ”What´s Left Is Forever”. Og nå, for andre gang, har Larry Klein produsert et album sammen med Dybdahl som slippes i løpet av høsten 2018.

Sammen med seg har han sitt nye band, bestående av:

Lars Horntveth - gitar, blås, synth.
Gard Nilsen - trommer Ole Morten Vågan - bass, gitar.
Vegard Lien Bjerkan - orgel, tangenter.