Foto: Mads Frederik Christensen

Om Hamar kulturhus

Velkommen til Hamars kulturelle lekestue! Hamar kulturhus gir deg et mangfold av kunst- og kulturopplevelser og rommer konsertsaler, bibliotek, galleri, teatersaler, kino, restaurant, øverom og studio. Kulturhuset er byens største og viktigeste kulturelle møteplass.

Her kan du gå på konserter, se en film eller et teaterstykke. Du kan låne bøker og oppleve kunstverk. Du kan ta med barna på en forestilling, eller møte en av dine favorittforfattere på scenen. Du kan lære deg instrumenter, få hjelp til å starte band og prøve deg frem i studio og på scenen. Du kan male, spise god mat, danse salsa eller spille piano. Vi har aktiviteter og arrangementer som passer for alle, store og små.

Hamar kulturhus

• er tegnet av ”Tegnestuen Vandkunsten”, Danmark
  • ble offisielt åpnet 14. mars 2014
  • kostet snaut 700 mill kroner brutto
  • er 15036 m² stort, 130 m langt, 30 m bredt og 26,2 m høyt
  • har 3700m² glassflate, 1.300.000 kg armeringsjern, 10.600 m³ betong
  • rommer 150 rom, ca. 80 toalettdører og 832 trappetrinn
  • kan huse 2.800 mennesker
  • har lagt stor vekt på at det lokale frivillige kulturlivet skal ha gode øvingsforhold
  • fikk hedrende omtale av Betongtavlen 2014 - en norsk ærespris til betongbyggverk
  • ble nominert til Statens byggeskikkpris 2014
  • huser totalt 26 kulturinstitusjoner

Organisering

Hamar kulturhus er et regionalt kulturhus underlagt Hamar kommune og huser mange ulike kulturinstitusjoner og -aktører. Kulturhusadministrasjonen har ansvar for å drifte og administrere huset og jobber etter følgende målsettinger:

Hamar kulturhus skal være

• et åpent og inkluderende samlingspunkt for kulturarbeidere i Innlandet - både profesjonelle og amatører
  • en viktig arena for det frivillige kulturlivets mangfoldige aktiviteter, ved å tilby øvingssaler, ensemblerom, kulturverksteder, band-rom og øvingsrom
  • en viktig og sentral utviklingsarena for ungdom
  • Innlandets kulturelle kraftsenter for utvikling og produksjon av kunst og kultur i nye retninger ved å tilby både amatører og profesjonelle aktører gode øving- og fremføringsmuligheter.

Kulturhusadministrasjonen består av produsenter, teknikere, kommunikatører, markedsførere, renholdere og driftsarbeidere. Vi avvikler et bredt spekter av arrangementer, leier ut lokaler, saler og øvingsrom, leverer teknisk kompetanse og utstyr og har ansvar for den daglige driften av huset.

Kontakt oss i Kulturhusadministrasjonen

Saler

Hamar kulturhus har topp moderne saler med fremragende akustikk, stor fleksibilitet og førsteklasses utstyrspark. Kirsten Flagstad-salen er storsalen i Kulturhuset og er en elegant, fullverdig og fleksibel konsertsal med mulighet for forvandling til teaterscene med snoreloft. Klubbscene Rolf Jacobsen er perfekt for å oppleve intime arrangement. Her gjennomføres ofte klubbkonserter eller Bibliotekets bokbad. Multisal Pauline Hall kan benyttes til stort sett det meste og er meget fleksibel med tanke på tekniske løsninger. Ellers har Kulturhuset en rekke kulturverksteder og øverom som benyttes av Kulturskolens elever, og av korps, dansere, sangere, malere, og mange flere.

Les mer om Hamar kulturhus sine saler

Aktører i Hamar kulturhus

Hamar bibliotek
Hamar kulturskole