Cirkus Cirkör - Limits

Cirkus Cirkör gir oss en fenomenal opplevelse med luftakrobatikk, parakrobatikk, sjonglering, håndstående og springbrett. Samtidig forteller de en historie, og denne gang kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: Lørdag 30. september
Tid:   Kl. 19:00

Passer for barn fra 10 år.
Varighet: Ca. 2 timer inkl. pause

KJØP BILLETT

- Enestående sirkuspoesi skriver Svenska Dagbladet om Cirkus Cirkörs «Limits».

«Limits» hadde urpremiere tidligere i år, og får sine første ordinære visninger i Norge vinteren 2017. Avisa Expressen er også blant dem som har latt seg begeistre:
– Metaforene regner over; poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).

Et av kjennetegnene for nysirkus er at akrobatene ikke er sikret. Men det er altså ikke kun kroppen og fysikkens grenser som er tema denne gang. På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet underveis – samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser også utfordres og setter tema. Langs den slakke linen passerer en verden av flukt, migrasjon og nye grenser. Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til sine medakrobater.

«Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala … alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet …» Saara Ahola. Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold. «I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter» Saara.

Vi er veldig glade for å ha Nordens beste nysirkusartister tilbake i Hamar kulturhus!

Saara Ahola akrobatikk og luftakrobatikk
Anton Graaf akrobatikk og springbrett
Einar Kling-Odencrants akrobatikk og springbrett
Manda Rydman luftakrobatikk og kautschuk