Høstjazz med Nordic Blue og Low Fly Quintet

Vokalgruppen Nordic Blue og jazzkvintetten Low-Fly Quintet har gått sammen om å lage en stemningsfull høstkonsert i jazzens tegn.

Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: søndag 10. september
Tid: kl 19:00
Varighet: ca 2 timer

KJØP BILLETT

Nordic Blue synger vakker, variert og levende musikk, og har siden 2011 delt klanger, harmonier og stemninger på en rekke konserter i Innlandet, deltatt i konkurranser og fremført på festivaler i inn- og utland. Low-Fly Quintet lager lekne, sarte og rå originallåter inspirert av vokaljazzen fra første halvdel av 1900-tallet. De tolker også kjente og ukjente låter fra samme epoke. De to gruppene leverer en lyttekonsert perfekt for mørke høstkvelder.

Nordic Blue
På konsert med Nordic Blue står stemmen i sentrum, og sangerne gir publikum nære møter og morsomme overraskelser når de leker med både jazza og ujazza musikk. De byr blant annet på egne arrangementer på kjente og innimellom litt mer ukjente perler, og hits fra The Real Group, Rajaton, Coldplay og Ingebjørg Bratland m.fl.

Low Fly Quintet
Low-Fly Quintets musikalske visjon er formidling. Å skape en stemning der tilhøreren ikke bare forstår betydningen av ordene, men føler den. Kvintetten leverer en lyttekonsert. En som løsner opp spenninger, som setter igang tankene. For det er forbausende mange poetiske vendinger som ble født for 100 år siden som er akkurat like aktuelle i dag. LFQ vil skape en atmosfære som gir tilhøreren en følelse av å befinne seg på en jazzklubb i New York tidlig på 30-tallet. Medlemmenes ulike musikalske bakgrunn og spesielle instrumentelle sammensetning gjenspeiles i deres tolkninger. Besetningen er både tradisjonell og utradisjonell; trommer, kontrabass og piano skaper en trygg base, mens celloen gir en mulighet til å utforske lydbilder som ikke er så vanlige i sjangeren. Vokalist Camilla Tømta, har også et utrykk som leder tankene inn på vokaljazzen fra første halvdel av 1900-tallet.

Arrangør: Nordic Blue og Low Fly Quintet i samarbeid med Hedmark fylkeskommune

KJØP BILLETT