Et glass til / Riksteatret

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

Publikumssuksessen fra Christiania Teater med Sven Nordin, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen og Nader Khademi skal på turné med Riksteatret!

Stykket er basert på den Oscar-vinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film.

“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet – og alkohol.

 

Publikum og presse jubler:

“Helt unik teatermagi” – Aftenposten
«En forestilling du ikke vil gå glipp av” – Broadway World
«Vitne til noe historisk bra» – Kulturdrops

Sett av 30.000 på Christiania Teater i Oslo.

—-

På scenen
Sven Nordin, Nader Khademi og Ingar Helge Gimle

Team
Regissør: Mattis Herman Nyquist. Scenograf og lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Komponist: Hanne Hukkelberg. Kostymedesigner: Alva Walderhaug Brosten. Lyddesigner: Lars Hareide Swenson. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Scenisk bearbeidelse av Thomas Vinterberg og Claus Flygare
Manus; Thomas Vinterberg og Thobias Lindholm
Norsk oversettelse; Lars Berge

Produsert av StarWorks og Over Norge. På turne med Riksteatret