IBELIN – Norgespremiere med innledning

Norgespremiere med innledning av animatør Rasmus Tukia, WoW-ekspert Arash Ebrahimi, og Hamar E-Sport Club.

Den prisbelønnede dokumentaren IBELIN om gameren Mats Steen har fått fantastiske anmeldelser! «Direkte hjerteskjærende god» skriver Filmpolitiet på P3, og gir terningkast 6.

På norgespremieren hos Hamar kino blir det innledning av animatør Rasmus Tukia og WoW-ekspert Arash Ebrahimi, som begge har bidratt stort i produksjonen.

I tillegg blir det en kort introduksjon til dataspillmiljøet i Hamar ved Hamar E-Sport Club. Klubben inviterer alle som ønsker til en omvisning (og kaffe) i sine lokaler 30m fra kinoen, rett etter filmslutt.

OM INNLEDERENE:
Svenske Rasmus er animatør og ble oppdaget av regissør Benjamin Ree via Youtube-fan-videoer (World of Warcraft). Ree oppsøkte det han trodde var et større selskap. Men selskapet var kun Rasmus som laget imponerende videoer på kveldstid – og bodde da hjemme hos mamma. Nå har han sluttet i dagtidsjobben, er animatør på heltid – og har flyttet hjemmefra.

Arash har vært regi- og klippeassistent gjennom hele produksjonen, og hans viktigste bidrag har vært som ekspert på World of Warcraft. Han har selv spilt WoW i mange år og bidratt i kommunikasjonen mellom spill- og filmfolk.

OM FILMEN:
Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis. «Ibelin» er en hybriddokumentar – hvor ekte spillhendelser er rekonstruert. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.