Litteraturscena: Korrespondentbrev

I vårens utgave av Litteraturscena, ser vi nærmere på kjærlighetsbrevet, korrespondentbrevet og Amerikabrevet. Dagens tema er korrespondentbrevet.

Noen av spørsmålene vi ønsker å få svar på, er hva er det som karakteriserer disse brevene, og hvilke funksjoner de har hatt? Hva har avsenderen ønsket å formidle?

Denne onsdagen kommer NRK-journalist og tidligere USA-korrespondent Veronika Westhrin og VG-journalist og fagansvarlig for utenriks Amund Bakke Foss til Litteraturscena.

Korrespondentbrevene har blitt ansett som en viktig kilde til kunnskap om det som foregår ute i verden. Korrespondentene er våre øyne og ører på steder der vi andre ikke er, og brevene blir et viktig bindeledd til den verden som befinner seg utenfor oss. Korrespondentbrevene når oss både gjennom bilder, lyd og tekst, og brevene muliggjør både informasjonsformidling og journalistens personlige erfaringer med verden.

I kveldens samtale mellom Veronika Westhrin og Amund Bakke Foss tematiseres sjangerens popularitet og aktualitet, og hvilke funksjoner det har i vår tid. Samtalen ledes av Morgenbladets journalist Sten Inge Jørgensen.  

 

Litteraturscena er et samarbeid mellom Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Arrangementet er støttet av stiftelsen Fritt Ord.