28. februar 2024

Prosalong: Språkets spinnville liv

Språkets spinnville liv – å skrive sakprosa om språk

Hvordan skriver vi sakprosa for barn og voksne om språk? Hvorfor trenger vi sakprosa om språk? Hva skal til for å nå de ulike målgruppene? Hva kan vi lære av å lese slike bøker? Hvordan blir språk oversatt? 

Ragnhild Holmås (f. 1988) er vinner av Brageprisen i kategorien sakprosa for barn og unge i 2023 for boka Ordenes hårreisende hemmeligheter – absurde avsløringer fra språkets spinnville liv (2023).

I vinterens Prosalong møter Ragnhild Holmås forfatterne Kristin Fridtun (f. 1987) og Anders Vaa (f. 1978) til samtale om det å skrive sakprosa om språk.

Kristin Fridtun er aktuell med flere bøker om språk, slik som Klok kvinne eller digg dame? – eit stridsskrift om kjønn og Håvamål-omsetjing (2023) og Kunsten å irritera seg over skrivefeil – kvifor gjer me det, og har det noko for seg? (2021) og Språket er ei bukse – om biletbruken i norsk språkdebatt (2019).

Anders Vaa har doktorgrad i lingvistikk, har studert et utdøende språk på Salomonøyene og er styreleder i Det faglitterære fond. Han har skrevet populærvitenskapelige bøker om språk slik som Dialektboka (2016).

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Litteraturscena Hamar.

Norli Gravdal står for salg av bøker. Betaling via VIPPS. 

 

Velkommen til en kveld med diskusjon om språkets spinnville liv.

Billetter

Onsdag 28. februar 2024
Kl 19:00—Kl 20:00
Ledige billetter
>
Sal:

Klubbscene Rolf Jaco

Arrangør:

Hamar Bibliotek

Arrangementet er gratis, men du trenger å hente ut en billett!