Prosalong: Språkets spinnville liv

Språkets spinnville liv – å skrive sakprosa om språk

Hvordan skriver vi sakprosa for barn og voksne om språk? Hvorfor trenger vi sakprosa om språk? Hva skal til for å nå de ulike målgruppene? Hva kan vi lære av å lese slike bøker? Hvordan blir språk oversatt? 

Ragnhild Holmås (f. 1988) er vinner av Brageprisen i kategorien sakprosa for barn og unge i 2023 for boka Ordenes hårreisende hemmeligheter – absurde avsløringer fra språkets spinnville liv (2023).

I vinterens Prosalong møter Ragnhild Holmås forfatterne Kristin Fridtun (f. 1987) og Anders Vaa (f. 1978) til samtale om det å skrive sakprosa om språk.

Kristin Fridtun er aktuell med flere bøker om språk, slik som Klok kvinne eller digg dame? – eit stridsskrift om kjønn og Håvamål-omsetjing (2023) og Kunsten å irritera seg over skrivefeil – kvifor gjer me det, og har det noko for seg? (2021) og Språket er ei bukse – om biletbruken i norsk språkdebatt (2019).

Anders Vaa har doktorgrad i lingvistikk, har studert et utdøende språk på Salomonøyene og er styreleder i Det faglitterære fond. Han har skrevet populærvitenskapelige bøker om språk slik som Dialektboka (2016).

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Litteraturscena Hamar.

Norli Gravdal står for salg av bøker. Betaling via VIPPS. 

 

Velkommen til en kveld med diskusjon om språkets spinnville liv.