Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 28. november 2021
Unummererte sitteplasser.

Fra Paris til Hamar kulturhus – Fabrice spiller på hjemmebane. Den unge solisten fremfører Klaverkonsert nr. 1 av Franz Liszt – et virtuost stykke som tok komponisten hele 26 år å fullføre.

Fabrice Bligoud Vestad spilte Haydns Klaverkonsert i D-dur med Hedmarken Symfoniorkester i 2013 da han var kun 14 år. Nå blir det gjensyn med Fabrice og HSO i Kirsten Flagstad-salen med Klaverkonsert nr. 1 av Franz Liszt.

Fabrice begynte å spille piano da han var 5 år og var i mange år elev ved Hamar kulturskole med Ivan Ivantchev som pianolærer. Han har mottatt Drømmestipendet, Festspillene i Elverum venners talentpris, Steinway Piano Festival (Oslo, 2016) og Toneprisen. Etter å ha fullført Stange videregående skole i 2017 flyttet han til Paris og begynte på Ecole Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot.

På konsertprogrammet står også Mozarts vakre Symfoni nr.40.

Ljubov Demidova, gruppeleder for II. fiolin i HSO, blir gjestkonsertmester på en egen strykeavdeling i konsertprogrammet.

Kveldens program
Franz Liszt - Klaverkonsert nr. 1 - Solist Fabrice Bligoud Vestad
Wolfgang Amadeus Mozart - Symfoni nr. 40

I avdelingen for strykeorkesteret fremføres bl.a. disse klassiske perlene:
   I. S. Bach-Sh.Guno «Ave-Maria»
   D. Sjostakovitsj «Romans Gadfly»
   E. Doga Bryllupsvals fra filmen «My Sweet And Tender Beast»
   E. Medvedovsky «Skala-Jass»
   R. Lovland «Songs from a Secret Garden».

Dirigent: Jan-Erik Hybertsen.

Jan-Erik Hybertsen er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Ole Kristian Ruud, og han avla sin diplomeksamen med Kringkastingsorkesteret i 2010. Etter endt utdanning har han deltatt på flere masterklasser og han har arbeidet regelmessig med flere av landets symfoniorkestre samt Den Kongelige Norske Marines Musikkorps og Luftforsvarets Musikkorps. Hybertsen har også dirigert konserter med Nasjonaloperaen i Romania og Nasjonalfilharmonien i Moldova og arbeidet med Prinsens Musikkorps i Danmark og Branderburger Symfoniker i Tyskland.

Han har deltatt på dirigentverkstedet INTERAKTION i Berlin hvor han fikk muligheten til å arbeide med musikere fra Berliner Philharmoniker, Staatskapelle Berlin og Konzerthausorkester. Hybertsen har også studert operadireksjon med Paolo Arrivabeni ved Opera Royal de Wallonie.

Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester hvor musikerstammen består av musikere fra de samarbeidende kommunene Elverum, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker. Det jobbes godt for å utvikle orkesteret både kunstnerisk og økonomisk, med en målsetting om å gjøre levende musikk av høy kvalitet tilgjengelig for innbyggerne på Hedmarken.

Forløperen for Hedmarken Symfoniorkester var Hedmark Kammerorkester som opprinnelig var et rent strykeorkester startet i 1980. Etter noen år ble orkesteret utvidet med blåsere, og dagens orkester ble stiftet i 12. desember 1989.

Arrangør: Hedmarken Symfoniorkester