Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 11. april 2021
18:00-20:20
Varighet: 2 timer 20 min inkl. pause. Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

"Når folk spør meg hvor jeg kommer fra, misforstår jeg med vilje. Jeg svarer Sandefjord. Og når de spør hvor jeg egentlig kommer fra, så svarer jeg Bodø."

Fikk hun det som hun ville, hadde dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof sluttet å snakke om rasisme for lenge siden. Hun vil mye heller skrive romaner om vampyrer i verdensrommet, men enn så lenge må science fiction vente mens Camara retter oppmerksomheten vår mot virkeligheten - slik den har møtt og formet henne.

I boken "Eg snakkar om det heile tida" gis rasisme i Norge et sannhetsvitne. Gjennom en serie historier og betraktninger fra eget liv, skildrer Camara hvordan rasismen har infisert hverdagen og tankene hennes. Hvordan den har endret måten hun beveger seg i verden, og forholder seg til andre mennesker.

Innimellom historiene tar vi del i tvilen, og frykten for at alt hun gjør, alt arbeidet hun legger inn, til slutt ikke er til noen nytte. At det ikke vil gjøre noen forskjell. Hun ransaker minnene. Hva om hun husker feil? Hvordan skal noen tro henne da?

"Eg snakkar om det heile tida" har fått svært gode kritikker, og blir nå teater for hele landet i Kjersti Horn sin regi.

--

Av: Camara Lundestad Joof. Regi: Kjersti Horn


Sagt om boken:
"Uttalt og synlig rasisme er de fleste mot, så det Joof ofte fokuserer på er i stedet de små kommentarene, neglisjeringen og tausheten" - Dagbladet (terningkast 5)

"Snakker rett til hjertet mitt. Den river og røsker i huden og pirker i følelsene mine" - VOKS tidsskrift

"Engasjert og sårbart om å vere brun i Noreg. Dette er lettlest strandlitteratur til å bli klok av." - Framtida.no

--

På scenen: Ameli Isungset Agbota, Tani Dibasey og Terese Mungai-Foyn

Team
Regissør: Kjersti Horn, Scenograf, Kostymedesigner: Erika Magnusson, Lysdesigner: Tobias Leira, Lyddesigner: Erik Hedin, Dramaturg: Monica Ifejilika og Produsent: Emnet Kebreab

Produsert av Riksteatret.

Foto: Leban Hussein

---------------------------------------------------

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss.
Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø. Ønsker du servering, tar du plass ved ett av bordene i Passasjen i andre etasje, der en servitør kontakter deg for bestilling. Når du har fått det du ønsker, kan du ta glasset med deg inn i salen. Det er vertskap tilstede som tar i mot deg og viser vei til sal.