Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 10. oktober 2020
NB! Tre konserter: Kl 13:00, kl 13:35 og kl 14:10 / Varighet pr konsert: 20 min

Finlands fremste mezzosopran møter en av Norges mest spennende pianister i sin generasjon. Velkommen til Klassiske øyeblikk med Melis Jaatinen og Thormod Rønning Kvam.

Pga. koronavirus utbruddet flyttes disse konsertene til lørdag 10. oktober.

------------------------------------------------------

Nyt klassiske perler med noen av våre fremste musikere! Mezzosopran Melis Jaatinen og pianist Thormod Rønning Kvam inviterer til klassiske øyeblikk med blant andre Grieg, Sibelius og Brahms.

Å oppleve klassisk musikk trenger ikke å være lange kvelder i mørke saler. Utvalgte lørdager, midt på dagen, inviterer vi til korte, uformelle møter med klassisk musikk av høy kvalitet i Galleri Hamar kulturhus.

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I pausene blir det servert forfriskninger.

Galleri Hamar kulturhus har i denne perioden utstillingen «Arktis/Antarktis» med fantastiske fotografier av Morten Løberg.

1.    Sanger av Alf Hurum og Edvard Grieg.
2.    Kjente sanger og klaverstykker av Jean Sibelius
3.    Utvalgte klaverstykker av Johannes Brahms og Sea Pictures av Edward Elgar

Melis Jaatinen

Mezzosopranen Melis Jaatinen er oppvokst i Finland, har tyrkiske aner og er bosatt i Oslo. Hun har etablert seg som en allsidig sanger som trives like godt på operascenen som i ulike kammermusikalske sammenhenger. Jaatinen er utdannet ved Norges musikkhøyskole og Sibeliusakademiet i Finland, og gikk til finalen i verdens mest prestisjefylte Lied-konkurransen i London i 2013. Hun har en spesiell interesse for lied- og romanserepertoaret og har fremført særlig nordisk repertoar på flere internasjonale festivaler.

Thormod Rønning Kvam

Han har de siste årene etablert seg som en av landets mest spennende pianister i sin generasjon. Kvam er ettertraktet som festival- og konsertpianist over hele Skandinavia og opptrer jevnlig både som solist og sammen med noen av våre fremste musikere. Høydepunkter fra det siste året inkluderer debut i Londons Wigmore Hall og konsert- og turnéprosjekter med utøvere som Eir Inderhaug, Arve Tellefsen, Halvor Festervoll Melien og Tora Augestad. Kvam samarbeider også stadig oftere på tvers av kunstfeltene og har nylig jobbet med skuespillere som Ola B. Johannessen og Kåre Conradi. For tiden er han gjestekurator for Asker kulturhus, og i slutten av april etablerer han sin første konsertserie i Universitetets aula i Oslo i samarbeid med kulturdestinasjonen Ramme på Hvitsten.

Arrangør: Hamar kulturhus