AURORA #HamarKulturhus10år

Hun har bergtatt en hel generasjon og turnert verden rundt med sitt særegne musikalske uttrykk. Nå er Aurora ute med ny musikk, klar for Norgesturné og headliner Hamar kulturhus sitt jubileumsprogram – #HamarKulturhus10år.

Siden hun debuterte i 2014, har AURORAs fanbase gradvis vokst seg større og større verden over. Hun har solgt mer enn 1 million album, har 12,5 millioner månedlige lyttere på Spotify og totalt over 10 milliarder streams. 

Den mangefasetterte popartisten er beundret verden over, og av mange jevnaldrende artister – fra Troye Sivan og Doja Cat til Katy Perry og Shawn Mendes. Da hun var 12 år hadde hun skrevet «Runaway», en låt som ble med på debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend», og som senere, og tusenvis av mil unna, skulle inspirere en annen 12- åring , Billie Eilish, til å lage sin egen musikk. 

En annen stor hitsingle, «CureFor Me», fra albumet «The Gods We Can Touch», og 2016-hiten «Runaway» fikk begge store virale øyeblikk på bl.a TikTok, og gjorde at AURORAs filmatiske og fengende melodier nådde ut til et større publikum enn noen gang før. 
Nå er Aurroa tilbake for fullt med ny musikk! Singlen «Your Blood» er hennes første utgivelse etter det fantastiske albumet «The Gods We Can Touch» – som ble hennes mestselgende utgivelse til dags dato. «Your Blood» slippes 8. november og AURORAs aller første bok, «The Gods We Can Touch», som kommer 16. november. Første opplag ble utsolgt på mindre enn en time. 

På singelen, som er co-skrevet og innspilt av Chris Greatti (Lady Gaga, Willow, Yungblud, Grimes) i Los Angeles og mikset av Mitch McCarthy (Olivia Rodrigo, Lady Gaga, Conan Gray), hyller AURORA den menneskelige sjelen; alle dens sårbarheter, følelser og mangler.

AURORA forklarer selv: ‘Verden blør konstant, og kan aldri vite sikkert hva som foregår inne i hodet på andre mennesker. Det er bare når vi strekker ut en hånd – og gir hverandre muligheten – at vi er i stand til å forstå hvor mye medfølelse og skjønnhet som bor i oss. Og selv om det kan virke vanskelig å ta inn over seg hva andre mennesker går gjennom, burde vi fortsatt prøve. For hvis vi ikke prøver, hva er da livet egentlig verdt? Å snakke om smerte – enten det er din egen, eller klodens – kan av og til være så vondt at det kjennes ut som vi skal dø…men jeg tenker at det er i slike øyeblikk vi virkelig fødes. Ditt blod. Mitt blod. Vårt blod’

En jubileumskonsert – #HamarKulturhus10år
10 år har snart gått siden Hamar kulturhus åpnet dørene med et storslått åpningsshow lørdag 14. mars 2014. Showet ble direktesendt på NRK, Dronning Sonja kastet glans og artister som Anders Baasmo Kristiansen, Silje Nergård, Ole Edvard Antonsen og Jan Eggum underholdte fra scenen – det hele ledet av Kåre Magnus Bergh og Hilde Hummelvold. Innimellom alle kjendisene fikk vi også en unik opptreden fra en ung, ukjent artist fra Bergen. 17 år gammel sto Aurora for førte gang på scenen i Hamar. 

Nå – 10 år etter – kommer Aurora tilbake til hovedscenen i Hamar kulturhus, som headliner for Kulturhusets jubileumsprogram. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire 10 år med Hamar kulturhus på. 

Velkommen tilbake, Aurora! 

#HamarKulturhus10år

 

Se også

Se hele programmet

>