Byen vår. Gjest: tekstilkunstner Åse Frøyshov

Dagens gjest er Åse Frøyshov med tema kunstnerbyen.

Etter oppveksten på Hamar har Frøyshov flyttet mye. Hun har bodd i Danmark, Wien, Paris, New York, Harstad, Trondheim, Oslo og kom «hjem» til Hamar i 2007. Her har hun sitt atelier hjemme i huset ved Domkirkeodden.

Frøyshov har en omfattende produksjon bak seg gjennom 50 år, blant annet med 2 separatutstillinger i New York, Firenze, London og Oslo. I 2021 deltok hun på Firenzebiennalen, hvor hun fikk 1. pris i kategorien tekstil. Frøyshov er en kunstner som har oppnådd internasjonal berømmelse. 

I de senere år er hun også kjent for sine kirketekstiler, blant annet i Hamardomen. Hennes billedspråk er nonfigurativt fortellende med tema som er livgivende, styrkende og som gir håp og glede.

Åse Frøyshov innehar Kongens fortjenestemedalje.

—————–

Byen vår tar opp ulike tema som handler om Hamar. Det blir ulike pop-up utstillinger utover vinteren rundt temaene Administrasjonsbyen, Kunstnerbyen, Finansbyen, Jernbanebyen, Idrettsbyen og UNESCO-byen.

Arrangementet inngår i markeringen av Hamar by 175 år.

——-

Første generasjon av Byen vår ble arrangert i Sangens og musikkens hus; musikk, foredrag, samtale, god stemning og lett underholdning. Temaet var byen vår Hamar, og hver gang en ny gjest som fortalte om sitt forhold til byen.

«Hjallis», Rosemarie Køhn, Jan Grøndahl, Knut Faldbakken, Oddvar Nordli, Randi Bratteli, Tor Karseth, Einar Busterud og mange flere delte sine opplevelser og historier om Hamar med et entusiastisk, trofast og stadig større publikum.

Våren 2023, 20 år siden sist, tok Henning Børresen og resten av Trompetkameratene opp tradisjonen. Denne gangen i Hamar kulturhus.

Se også

Se hele programmet

>