Cikada – Hamar Kammermusikkfestival

Konsertforestillingen Large Bird Mask er en scenisk forestilling om utrydningstruede fugler. Den består av pianokonserten Seven Disobediences, verket Birds Within Us, improvisasjon og teater.

Rolf Wallin og Kjetil Skøiens verk er inspirert av utrydningstruede fugler og vårt forhold til dem. I tillegg til pianokonserten består verket av Birds Within Us som utgjør de tre satsene Straling, Nightingale og Skylark. 

Vi hører stadig oftere om dyrearter som er i ferd med å utryddes. Bestanden av mange av våre mest vanlige fuglearter er mer enn halvert i forhold til for bare noen tiår siden. Dette har fått komponist Rolf Wallin og regissør Kjetil Skøien til å spørre seg: Når vi utrydder fuglene, utrydder vi da samtidig det de symboliserer dypt inne i oss? Drømmen om å kunne fly, drømmen om å kunne synge fritt og jublende, ja, selve drømmen om frihet?

Musikerne I samtidsmusikkensemblet Cikada bruker en strategi for å “bli ett” med fuglene: Musikken de spiller er hentet fra sangen til noen av de truede fugleartene, strukket i tid slik at våre langsomme ører kan sette pris på deres fascinerende melodiske virvler. Og dette smelter sammen med poetiske tekster og bilder til en fortelling om disse fantastiske skapningene og vårt sårbare forhold til dem.


Cikada er en av de ledende aktørene på den nordiske samtidsmusikkscenen. Helt siden
den grunnleggelsen i 1989 har ensemblets konstante fokus på kvalitet, utvikling og fornyelse garantert for at nåtidens publikum får møte noe av det beste av nåtidens musikk.

Cikada består av: Anne Karine Hauge, fløyte – Rolf Borch, klarinett – Bjørn Rabben, slagverk – Kenneth Karlsson, piano – Johanne Haugland, fiolin – Sara Övinge, fiolin – Inga Byrkjeland, cello – Magnus Söderholm, contrabass – Cecilie Stensrud, dans


Large Bird Mask ble urfremført på Ultima i september 2019, som en del av 
markering av Cikadas 30-års jubileum. Verket er bestilt av Cikada og støttet av Norsk kulturråd.

ooooooooo

Se også

Se hele programmet

>