Kringkastingsorkestret

Først ute på jubileumsprogrammet er selveste Kringkastingsorkestret, som sto for selve innvielsen av Kirsten Flagstad-salen i 2014.

Dirigent: Leslie Suganandarajah,
Klaver: Vadym Kholodenko, 

– Franz Schubert: Symfoni nr. 4
– Johannes Brahms: Klaverkonsert nr. 2

 

Kholodenko har vært solist med Kringkastingsorkestret flere ganger – også i Hamar kulturhus i 2014 – og med KORK har han spilt inn blant annet Griegs klaverkonsert.

Kholodenko er den fødte virtuos, men i den monumentale klaverkonserten til Johannes Brahms behøver han også et symfonisk overblikk. Dette fantastiske verket er nesten som en symfoni med klaversolist.

Dirigenten Leslie Suganandarajah har stått på ønskelista til KORK en god stund, og nå er han endelig her. Her tolker han Symfoni nr. 4 av Franz Schubert – skrevet av en 19-årig Schubert, men med et dramatisk preg, og Schubert kalte også symfonien «Den tragiske».

– KORK hadde satt opp denne konserten i Universitetets aula i Oslo, og dermed var vi så heldige at vi kunne få den til Hamar dagen etter, forteller kulturhussjef Tor Rullestad. – En så stor klassisk konsertopplevelse blir en pangstart på jubileumsprogrammet vårt.

Innviet Kirsten Flagstad-salen i 2014
KORK sto for den offisielle åpningen av Kirsten Flagstad-salen 4. juni i 2014, med ingen ringere enn solistene Eli Kristin Hansveen, Lise Davidsen, Mariann Fjeld Olsen, Ingebjørg Kosmo og Yngve Søberg. KORK er derfor det perfekte valget til å innlede jubileumsprogrammet vårt i 2024.

Se også

Se hele programmet

>