Lady Friend

Debutalbumet kom som et friskt pust inn norsk poprock og ble hyllet til årets beste album av kritikerne i 2022. Nå er Lady Friend ute med ny singel og snart aktuelle med sitt andre album.

Lady Friend ga ut sitt første album «Songs From The Guesthouse» i 2022. Albumet ble hyllet som et av årets beste album av flere musikkjournalister, blant annet i Klassekampen Musikkmagasinet. Flere av låtene fra albumet ble spillelistet på radio, deriblant singelen «Get Down» som lå listet på NRKP13 gjennom høsten 2022 og vinteren 2023. 

Nå er Lady Friend i gang med sitt andre album og fredag 13. oktober slippes første singel «Remember Like I Do». 

Siden debuten i 2022 har bandet blitt en kvintett, bestående av låtskriver Anne Mette Hårdnes (Sweetheart, Label) på vokal og piano, Christer Engen (Turboneger, Bigbang, Euroboys m.fl.) på trommer og kor, Mats Engen (Euroboys m.fl.) på bass, Magnus Jacobsen (Label) på gitar og kor og Fredrik Eilertsen (Captain Walker) på gitar og kor. 

Vi kan neste ikke vente til konserten i Klubbscena med denne gjengen! Herrejeez som vi gleder oss! 

 

Sagt om Lady Friend: 

Geir Rakvaag, Dagsavisen (terningkast 5)
«Sangene har sterke melodier, og hun synger dem med stor overbevisning. Det kan hende at både hun og gruppa hennes har hørt på noen tidlige Steely Dan-plater for å komme i den rette stemningen før de spilte inn plata, men det svekker ikke oppfatningen av at Lady Friend kommer som et friskt pust inn i norsk pop denne høsten.» 

Helge Skog, iTromsø/Feedback (terningkast 5)
«Lekkert spill og fjongt lydbilde skal man ikke kimse av, men det er allikevel låtene som gjør dette albumet til en svært tilfredsstillende lytteopplevelse. Hårdnes har komponert musikk som er uforutsigbar ved første lytt, men fester seg i hjernen ved gjenhør.»

Erik Valebrokk (terningkast 6)
«Det skal sies at hun har veldig god hjelp fra en del uunnværlige støttespillere som får dette til å låte som det gjør, men grunnmaterialet, altså de åtte sangene som ligger til grunn for Songs From The Guesthouse, er så gode at Mete (som hun bare kaller seg) kunne fremført dem helt alene på piano og blitt utropt til den nye Carole King av langt flere enn meg, om det var noen rettferdighet i verden»

Øyvind Rønning: 
«Nydelig softrock i Euroboys’ ånd, med fine harmonier og en hovedstemme som er som skapt for sjangeren!»

Tom Skjeklesæther, Klassekampen:
«Årets beste norske album»

Se også

Se hele programmet

>