30. oktober 2024

Vertavo 40

Vertavokvartetten ble stiftet i 1984 og feirer i 2024 sitt 40. års jubileum. Dette blir feiring med gjenhør av noen av deres favorittstykker og gode historie fra fire innholdsrike tiår.

Da de ble etabler i 1984 var de 4 tenåringer, Øyvor Volle (fiolin), Berit Værnes (fiolin), Bjørg Værnes (cello) og Nora Taksdal (bratsj). Kvartetten ble stiftet for å delta i en konkurranse i Finland, og fikk umiddelbart svært god mottakelse i inn- og utland.

Besetningen har variert noe gjennom årene, men består fortsatt av 3 av stifterne fra 1984: Øyvor Volle, Berit Cardas og Bjørg Lewis. Berit Cardas gikk i 2011 over til bratsj og Annabelle Meare overtok på fiolin.

Kvartetten har utviklet en modenhet og musikalitet som fengsler og gleder publikum uansett hvor de spiller.
– Iherdig arbeid, solid samhold og trang til å fortelle en historie gjennom musikk – dette er vår hellige treenighet, sier fiolinst Berit Cardas.

Vertavokvartetten har gjennomført en rekke turneer, spilt i de mest prestisjefylte konsertsaler som Carnegie Hall, Wigmore Hall i London og Concertgebouw i Amsterdam. De har deltatt på festivaler i Europa, USA, Japan og New Zealand og vunnet en rekke priser, bl.a. i kammemusikkonkurransen i Melbourne i 1995 og i København 1996, Spellemannsprisen 1996 og Griegprisen i 2005.

På repertoaret står klassikerne så vel som samtidskomponister. De har også kritikerroste plateinnspillinger med musikk av bl.a. Robert Schumann, Johannes Brahms, Claude Debussy og Carl Nielsen.

 

De er i dag en meritert kvartett som er internasjonalt anerkjent for sitt fremragende spill. 

Vertavokvartetten består av: 
Øyvor Volle fiolin / Annabelle Meare fiolin Berit Cardas bratsj / Bjørg Lewis cello

Billetter

Onsdag 30. oktober 2024
Kl 19:00—Kl 20:30
Ledige billetter
>
Sal:

Kirsten Flagstad sal

Arrangør:

Vertavo String Quartet

Dørene åpner:

Kl. 18:00 / Baren er åpen

Se også

Se hele programmet

>