Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 26. august 2022

MOVE Dansefestival har 5-årsjubileum, og årets festival åpner med en helaftens forestilling; «Other Stories». «Other Stories» viser dansens kraft i samfunnet, i menneskers liv og hvordan dans beveger oss på tvers av etnisitet, kultur, språk og generasjoner.

Å bevege seg til musikk er nedfelt i menneskers DNA. Alle små barn gjør det, helt instinktivt, lenge før de kan snakke, gå eller har formening om et «jeg».  Dans har alltid vært en del av menneskers kulturer, for forgangne tider til vår samtid.

Dans er en levende og skapende praksis, på store scener og i urbane nabolag. Dans er også en del av religiøse ritualer og politiske revolusjoner, og den har kraft til å frigjøre, forene og utfordre. Dansen brukes til å skape felles identitet, i tillegg til å fortelle individuelle historier. Dansen er allestedsnærværende og urokkelig. Å danse er menneskelig.

Opplev lokale dansere i vakkert og sterkt samspill med nasjonale og internasjonale utøvere!

Produksjon: RØST Produksjoner
Koreografi: Emilie Fuglestad og Therese Slob