Lørdag, 14. august 2021
Det selges kun unummererte seter. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht gjeldende avstandsbegrensninger.

Festspillene i Elverum presenterer Ungdomssymfonikerne under ledelse av den anerkjente norske dirigenten Cathrine Winnes. Det er bare å glede seg til blant annet mesterverket "Bilder fra en utstilling" og slagverkskonsert med vinner av Ungdomssymfonikernes Solistkonkurranse 2021, Åsmund Moen, som solist.

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa.

Ungdomssymfonikerne har turnert verden over og spilt sammen med verdens mest anerkjente soloartister og dirigenter. De senere år har orkesteret gjestet konsertserien Sommerklassisk i Tivoli i København en rekke ganger. Under festivalen Young Euro Classic i Berlin, har Ungdomssymfonikernes konserter to år på rad (2015 og 2016) blitt beskrevet som noen av høydepunktene av internasjonal presse.

De siste årene har Ungdomssymfonikerne spilt med dirigenter og solister som Juanjo Mena, Vasily Petrenko, Christian Vásquez, Andrew Manze, Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.

Solist
Åsmund Moen er tidligere Ungdomssymfoniker som nå tar steget ut av orkesteret for å være solist med Joseph Schwantners konsert for slagverk og orkester. Moen imponerte juryen i solistkonkurransen med sitt store instrumentale overskudd og hans solistiske tilstedeværelse.

Program:
- Benjamin Staern: Jubilate (2009)
- Joseph Schwantner: Concerto for Percussion and Orchestra (1994)

- Lili Boulanger: D´un soir triste (1918)
- Modest Mussorgskij: Bilder fra en utstilling (1874) Orkestrert av Maurice Ravel

Cathrine Winnes

Foto: John Andresen

Dirigent Cathrine Winnes har siden 2015 vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Blåsarsymfonikerna i Stockholm.
Hun dirigerer jevnlig flere orkestre, korps og mindre ensembler i Norden som blant annet Oslo Filharmonien, Sveriges Radios Symfoniorkester og Tampere Filharmonia. Ved siden av arbeidet med standard orkesterrepertoar har Winnes blitt hedret for sin jobb med å løfte fram ukjente verk. Dette gjelder spesielt verk av kvinnelige komponister fra romantikken og 1900-tallet, som for eksempel Lili Boulanger og Grazyna Bacewicz. Winnes markerer seg som musikkformidler både i konsertsalen og i media gjennom blant annet NRK-dokumentaren «Kunst og Regime» og miniserien «She Composes Like a Man» på svensk TV. Her er hun i tillegg til programleder også vært med å utvikle programideen og manus. Cathrine Winnes studerte direksjon ved Norges Musikkhøgskole og ved Royal College of Music i Stockholm med blant annet Ole Kristian Ruud og den internasjonalt anerkjente dirigenten Jorma Panula.

Winnes markerer seg som musikkformidler både i konsertsalen og i media som dommer i NRK-suksessen Maestro og gjennom seriene «Kunst og Regime» (NRK) og «She Composes Like a Man»  (STV).