Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 12. desember 2021

Sammen med Knut Kippersund Nesdal inviterer Hedmarken Symfoniorkester til en gavepakke med julestemning.

Julen er så mye; gode stunder med familie og venner, duften av juletre, deilig mat, julegaver, latter og glede. Og ikke minst alle minnene som knytter seg til musikk.

Hedmarken Symfoniorkester og Knut Kippersund Nesdal har satt sammen en konsert full av musikalske julebilder. Det blir som en julegave du kan dele med noen som har alt, eller noen du ønsker å ha en hyggelig førjuls stund sammen med.

- Det er tredje gang Hedmarken Symfoniorkester og Knut Kippersund Nesdal inviterer til konserten «Jul Actually», noe som har blitt en tradisjon for oss, sier Juliana Borissova, produsent for HSO.

Konseptet er utviklet i samarbeid med maestro Carl Anders Nilsen og Knut Kippersund Nesdal, og de foregående konsertene var en stor suksess, sier Borissova.

På programmet står kjente og kjære juleklassikere og noe nytt. Vi har også et par «julepakker» som vi skal «åpne» sammen med alle som kommer på konsertene, hva er Julen uten overraskelser? Konsertprogrammet er satt sammen som en spennende adventskalender – hva gjemmer seg bak lukene er selvsagt hemmelig.

Knut Kippersund Nesdal - solist
Knut Kippersund Nesdal (f. 1991) vokste opp med musikk og teater på Tangen. Våren 2015 uteksaminerte han med klassisk sang fra Norges musikkhøgskole. I dag er Knut en allsidig sanger og artist som trives i mange sjangre. Fra klassisk og musikal, via storbandjazz, til pop og rock. Knut har vært å se på skjermen flere ganger: i Melodi Grand Prix, Beat for Beat, og i The Voice, med Morten Harket som fornøyd mentor.

Carl Nilsen - dirigent
Carl Nilsen er en av Norges unge dirigenttalenter. Han er utdannet klarinettist fra Barratt Dues Musikkinstitutt og har studerert orkesterdirigering på masternivå ved Norges Musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud. Nilsen virker i tillegg som komponist og arrangør og har gjort prosjekter med Kringkastingsorkesteret, Kristiansand Symfoniorkester, og flere av ensemblene i Forsvarets Musikk i tillegg til TV-produksjoner med kjente artister som Madcon, Sondre Lerche og Ingebjørg Bratland. Nilsen er ambassadør for Playing for A Future og sammen med den internasjonalt anerkjente jazzklarinettisten Felix Peikli er han kunstnerisk leder for Norsk Jazz orkester og Jazz Music Norway.

Hedmarken symfoniorkester
Forløperen for Hedmarken symfoniorkester var Hedmark kammerorkester, som opprinnelig var et rent strykeorkester startet i 1980. Etter noen år ble orkesteret utvidet med blåsere, og dagens orkester ble stiftet i 12. desember 1989.

Fra nyttår 2004 ble orkesteret organisert som stiftelse der Hedmarken fylkeskommune, kommunene Ringsaker, Hamar, Stange, Løten og Elverum, samt RingsakerOperaen, Kirsten Flagstad Festival (tidligere Musikkens Venner i Hamar) og Norske Symfoni-Orkestres Landsforbund (NASOL) er stiftere.

Hedmarken symfoniorkester teller i dag om lag 50 musikere og består av en blanding av profesjonelle musikere, musikkskolelærere, entusiastiske amatører og unge talenter fra Toneheim folkehøgskole.