Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 20. desember 2020
Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

Sammen med Knut Kippersund Nesdal inviterer Hedmarken Symfoniorkester til en gavepakke med julestemning.

Julen er så mye; gode stunder med familie og venner, duften av juletre, deilig mat, julegaver, latter og glede. Og ikke minst alle minnene som knytter seg til musikk. Hedmarken Symfoniorkester og Knut Kippersund Nesdal har satt sammen en konsert full av musikalske julebilder. Det blir som en julegave du kan dele med noen som har alt, eller noen du ønsker å ha en hyggelig førjuls stund sammen med.

På programmet står kjente og kjære juleklassikere og noe nytt. Vi har også et par «julepakker» som vi skal «åpne» sammen med alle som kommer på konsertene, hva er Julen uten overraskelser?

Det er tredje gang HSO og Knut Kippersund Nesdal inviterer til konserten «Jul Actually». Konseptet ble utviklet i samarbeid med maestro Carl Anders Nilsen og Knut Kippersund Nesdal, og de tidligere konsertenen var en stor suksess.

Knut Kippersund Nesdal - solist
Knut Kippersund Nesdal (f. 1991) vokste opp med musikk og teater på Tangen. Våren 2015 uteksaminerte han med klassisk sang fra Norges musikkhøgskole. I dag er Knut en allsidig sanger og artist som trives i mange sjangre. Fra klassisk og musikal, via storbandjazz, til pop og rock.

Knut har vært å se på skjermen flere ganger: i Melodi Grand Prix, Beat for Beat, og nå sist i The Voice, med Morten Harket som fornøyd mentor. Framover venter det mange spennende prosjekter, bl.a. nytt album med hedmarksbandet MEER.

Eldar Nilsen - dirigent
Eldar Nilsen (født 21. desember 1957) er en norsk dirigent. Han var dirigent for Gardemusikken inntil han gikk av desember 2017 og har den militære graden major.

Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole: Kandidateksamen i hovedinstrument trompet og pedagogikk i 1983 og diplomeksamen i orkesterledelse i 1985 med professor Arvid Fladmoe. Masterclass med Jorma Panula og Aldo Ceccato. Han har dirigert de fleste av Norges profesjonelle symfoniorkestre og har i perioder vært dirigent og musikalsk leder ved Forsvarets profesjonelle musikkorps. Han har også dirigert operaproduksjoner for Den Norske Opera. Han var musikalsk leder for RingsakerOperaen fra 1989 til 2008 og musikalsk ansvarlig for Peer Gynt-stemnet 1993- 2006.

Carl Andreas Nilsen, som utviklet prosjektet i samarbeid med Knut Kippersund Nesdal, har de innledende prøvene.

Hedmarken symfoniorkester
Forløperen for Hedmarken symfoniorkester var Hedmark kammerorkester, som opprinnelig var et rent strykeorkester startet i 1980. Etter noen år ble orkesteret utvidet med blåsere, og dagens orkester ble stiftet i 12. desember 1989.

Fra nyttår 2004 ble orkesteret organisert som stiftelse der Hedmarken fylkeskommune, kommunene Ringsaker, Hamar, Stange, Løten og Elverum, samt RingsakerOperaen, Kirsten Flagstad Festival (tidligere Musikkens Venner i Hamar) og Norske Symfoni-Orkestres Landsforbund (NASOL) er stiftere.

Hedmarken symfoniorkester teller i dag om lag 50 musikere og består av en blanding av profesjonelle musikere, musikkskolelærere og entusiastiske amatører.

------------------------------------------------------------

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø. Ønsker du servering, tar du plass ved ett av bordene i Passasjen i andre etasje, der en servitør kontakter deg for bestilling. Når du har fått det du ønsker, kan du ta med deg glasset inn i salen. Det er vertskap tilstede som tar i mot deg og viser vei til salen.