Kirsten Flagstad-salen
Onsdag, 13. desember 2023
20:00-21:15

Knut Anders Sørum og hans band kommer tilbake til kulturhusene for å spille julekonserter. Her får du en blanding av kjente og kjære julesanger sammen med sanger fra albumet «Jul» som kom ut i 2021.

Sørum har med seg et band bestående av Jon Anders Narum på gitar, Jan Tore Øverstad på bass, Trond Augland på trommer og Benjamin Medhaug på orgel. Dette er en gjeng meget dyktige musikere som både er følsomme og groovy på samme tid. Du kommer til å oppleve de store, mektige øyeblikkene, men også de intime og lavmælte stundene der historiene fra julen både i vår tid og tidligere tider blir fortalt av den erfarne formidleren Knut Anders Sørum.

Som publikum vil du få et møte med noen av de aller vakreste julesangene som er skrevet, både fra Prøysen, salmeboka og nyere tider. I tillegg vil Sørum selvfølgelig gjøre julesanger han selv har vært med og skrevet de siste årene, som for eksempel “Uten deg” [2018] og fra albumet “Jul”.


I 2021 gav Knut Anders Sørum ut albumet “Jul” og høstet gode kritikker:
* Tor Hammerø skriver for Nettavisen at “Jula swinges heldigvis inn igjen” og kvitterer med terningkast seks.

* Aftenposten skriver i tillegg til “Sjelfull jul” at “Det er fint med ærlig julesang, spesielt en som er såpas fengende”

 

Om albumet «Jul» (2021):
"Jul" inneholder i hovedsak nyskrevne julesanger men også noen klassikere. Sørum gjør sin egen vri på julemusikken, og med sin sjelfulle røst utforsker han høytidstematikken med underfundige tekster i et musikalsk landskap som kan beskrives som småfunky visesoul på totendialekt. Sørum er ikke redd for å berøre vanskelige temaer og er innom både flyktingtematikk, ensomhet og tro, eller mangel på tro, i disse sangene. Blant de klassiske sangene er en nyinnspilling av Alf Prøysen´s "Julekveldsvise" på plass, sammen med en live i studio-innspilling av "Deilig er jorden" der Sørum både viser en ettertenksom side men samtidig tar stemmeprakten til nye høyder.