Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 27. februar 2021
13:00-14:30
NB! Tre konserter: Kl 13:00, kl 13:35 og kl 14:10

En fiolinist i verdensklasse møter en av våre aller fremste pianister. Velkommen til Klassiske øyeblikk med Elise Båtnes og Håvard Gimse.  

Nyt klassiske perler med noen av landets fremste musikere! Elise Båtnes og Håvard Gimse vil denne dagen fremføre tre ulike minikonserter med verker av blant andre Mozart, Halvorsen og Brahms. Det blir også noen kjente «svisker» for filoin og klaver.
 

Program:

Kl. 13:00
Mozart:      Sonate i e-moll, K.304
                  1.sats: Allegro
                  2.sats: Tempo di menuetto
Halvorsen: Air Norvegienne

Kl. 13:35
Brahms: Sonate for fiolin og klaver i A-dur
             1.sats: Allegro amabile
             2.sats: Andante tranquillo - vivace - Andante - vivace piu - Andante
             3.sats: Allegretto grazioso

Kl. 14:10
"Svisker" for filolin og klaver. En samling korte, sjarmerende stykker fra div. komponister
 

Elise Båtnes

Hun er en musiker og folinist i verdensklasse - solist, kammermusiker og, ikke minst, 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien, en posisjon hun har hatt siden 2008.

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel og debutere som solist fire år senere sammen med Trondheim Symfoniorkester. Hun hadde sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent.

Hun har siden vært solist med alle de største norske symfoniorkestrene og spilt i en lang rekke land. I tillegg til å være 1. konsertmester i Oslo-Filharmionien, omfatter hennes konsertvirksomhet solistoppdrag med anerkjente orkestre og dirigenter over hele verden. 

Båtnes har spilt på mange festspill og kammermusikkfestivaler sammen med kjente norske pianister, som Leif Ove Andsnes, Sveinung Bjelland, Einar Henning Smeby og Håvard Gimse. Sistnevnte har hun også lansert en CD sammen med i 2008.

Elise Båtnes spiller på fiolinen «Arditi», bygd av A. Stradivari 1689, utlånt av Dextra Musica. 
 

Håvard Gimse

Han regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Håvard Gimse er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest anerkjente konsertscener og mottatt en rekke av de mest prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.

Hans forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen. Gjennom sitt arbeid med å fremme mindre kjent musikk fra denne regionen har han høstet gode kritikker, og mottatt priser fra Diapson og Gramophone Chritics Choice.

--------------------------------------
Å oppleve klassisk musikk trenger ikke å være lange kvelder i mørke saler. Utvalgte lørdager, midt på dagen, inviterer vi til korte, uformelle møter med klassisk musikk av høy kvalitet i Galleri Hamar kulturhus.

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du.


Arrangør: Hamar kulturhus

Foto av Elise Båtnes: Ettore Causa
Foto av Håvard Gimse: Ilja Hendel


-------------------------------------------------------------------------------------------
Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss.
Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø. Det er vertskap tilstede som tar i mot deg og kan svare på evt. spørsmål.