Multisal Pauline Hall
Lørdag, 25. februar 2023
6-8 år
Husk at du må hente ut gratisbillett på forhånd! Billetter til denne forestillingen er tilgjengelige fra 18.02 kl 10. Får du ikke brukt billetten likevel? Gi oss beskjed og vi gir andre muligheten!

Hvem har sagt at du ikke kan se selv om du er blind? Møt den lille søsteren som bruker ørene til å se og hjertet til å lytte. Dette er et to-språklig fortellerteater hvor det unike er spenningen mellom fortellerkunst, autentisk afrikansk musikk, sang og symbolspråk.

Fortellingen «Den blinde lillesøster» utspiller seg i en liten landsby i Afrika et sted. Her møter vi en klok og blind liten jente som bor sammen med storesøsteren sin og kjæresten hennes. Kjæresten er jeger, og han fnyser bare når lillesøsteren spør om å få være med ut på jakt. Men lillesøsteren gir seg ikke, og en dag får hun lov og overrasker jegeren stort når hun viser ham sine ferdigheter.

Lørdagsbarn er serien som gir de minste små og store kulturopplevelser helt gratis.
Denne forestillingen passer best for barn fra 6-8 år.

Denne forestillingen vises også kl 14:00, samme dag

Unikt for denne forestillingen er bruken av symbolspråk
Noen personer kan, på grunn av medfødte tilstander, skader eller sykdom, ikke kommunisere ved hjelp av talespråk. Å kommunisere på andre måter enn gjennom talespråk kalles alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK). ASK brukes av fremmedspråklige i barnehager, skoler og hos NAV.

«Den blinde lillesøster» innledes med at vi lærer litt om symbolspråk og de som kan ha nytte av denne alternative måten å kommunisere på. Forteller-teatret benytter bevegelser og musikk som forsterker historien og budskapet.

Georgiana Keable Jerstad valgte historien «Den blinde lillesøster» fra sin egen bok, ‘The Natural Storyteller’ (vinner av to internasjonale priser). Fortellingen er blitt utviklet til en muntlig forestilling med hjelp av Solo Diarra, som kommer fra den afrikanske Griot-tradisjonen. Han spiller både ngoni og djembe og synger for å bygge opp under stemninger i historien.

Samtidig som Georgiana formidler eventyret ved hjelp av talespråk, og Solo bruker musikkens språk, forteller Gro-Mette Abelvik historien gjennom symbolspråket PCS (Picture Communication Systems). Symbolene er utviklet av Tobii Dynavox.

«Den blinde lillesøster» ble produsert til Stoppested Verden – internasjonal kulturfestival for barn og unge i 2022, og er finansiert gjennom et samarbeid mellom Stoppested Verden, NFU Innlandet og Sparebankstiftelsen Hedmark.

Får du ikke brukt gratisbilletten, likevel!?
Gi oss beskjed og vi kan ordne det slik at noen andre kan få glede av den!