Multisal Pauline Hall
Lørdag, 4. februar 2023
20:00-21:30

Elin Furubotn tar med seg Sverre Indris Joner, Sigbjørn Apeland, Javid Afsari Rad, Tuva Færden og Morten Michelsen på sin lanseringsturne for albumet «Resirkulerte Rim og Regler».

Albumet består av urgamle rim og regler som Elin lærte av sin mormor (f.1905), og som mormor lærte av sine foreldre, en rik kulturskatt overført gjennom generasjoner tilbake til 16-1700-tallet.

Furubotn har komponert egne nye melodier til disse reglene, noe som har ført til at musikken har fått er mer folkemusikkaktig preg. Sangene er arrangert i tett samarbeid med produsent Sverre Indris Joner, og sammen med dyktige musikere har de spilt inn Furubotn`s nykomponerte musikk med folkeinstrumenter fra ulike deler av verden. Hun ønsket å kombinere instrumenter fra mormor sin tid (trøorgel, fele) med instrumenter fra andre land og kulturer for å plassere den tradisjonelle norske kulturarven inn i en mer verdensomspennende kontekst. 

Furubotn har alltid vært opptatt av å formidle sine egne tekster, og mener vi også har mye å lære av slike gamle rim og regler. Det kan ligge mye visdom og klokskap i de underfundige tekstene, som vi kan bruke som fine metaforer. Disse urgamle reglene passer derfor fint til voksne! 

Elin Furubotn er kritikerrost som vise/jazz artist, og nå også som folkemusiker. Resirkulerte Rim og Regler er hennes niende album.

 

Om Lydhør
Velkommen til Lydhør – konsertserien som gir deg de gode og nære musikkopplevelsene. På scenen står de beste musikerne i sin sjanger, og alt er tilrettelagt for det lyttende og musikkelskende publikum.

I Multisal Pauline Hall har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra baren i Passasjen.