Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 12. februar 2022
Varighet: 2 timer inkludert pause

Gå ikke glipp av en romantisk aften med fire av landets mest markante konsertsangere. Sammen med to unge pianister hyller de kjærligheten i egen Valentines-konsert viet noen av Schumanns og Brahms’ aller vakreste sanger: Liebeslieder.

Melis Jaatinen (mezzo), som står bak konserten, har solid erfaring fra både samtidsmusikk og lied-tradisjonen og har for anledningen fått med seg Juho Alakärppä (piano), en av Finlands mest anerkjente lied-pianister, og Isa Katharina Gericke (sopran), som er blant våre mest etablerte navn. Sistnevnte har bidratt til å binde programmet sammen med sin unike formidlingsevne og mangeårige bakgrunn som kunstnerisk leder for Glogerfestspillene.

De mannlige stemmene bekles av Magnus Staveland (tenor) og Halvor Festervoll Melien (baryton), som begge har en lang rekke av operalitteraturens store roller, deriblant flere nyskrevne, på repertoaret. I tillegg til betydelig anerkjennelse som Bach-tolkere har begge også stor interesse for den tyske lied-tradisjonen. Thormod Rønning Kvam (piano), er gruppens yngste medlem og allerede blant våre mest ettertraktede konsert- og festivalpianister, i tillegg til å være en kulturentreprenør av rang.

Gruppen har siden oppstarten i 2018 møtt fulle hus og solide anmeldelser med konserter både i Nord-Norge og på Østlandet. Programmet er uslåelig i sin kombinasjon av Brahms' smektende Liebeslieder-waltzer og det mer mystiske, sødmefylte uttrykket i utvalgte  ensembler og sanger av Robert og Clara Schumann.

Før konsert blir muligheter for bespisning av enkel tapas i Passasjen, levert av Satelitten.

Velkommen til Valentines-konsert i Hamar kulturhus.