Multisal Pauline Hall
Lørdag, 25. januar 2020
13:30-14:10
3 år
NB! Gratisbilletter må hentes i kiosken på Hamar kino / Passer for barn fra 3 år

H. C. Andersen er en av våre mest kjente og kjære eventyrfortellere, og Prinsessen på erten er et av hans aller mest populære eventyr. Til Lørdagsbarn kommer nå eventyret som dukketeater - med en liten tvist.

Dersom vi leser eventyret nøye, oppdager vi at historien har en slags skurk. Nemlig dronningen som gjør alt hun kan for å hindre at prinsen gifter seg. Dronningens herskesyke blir enda tydeligere i denne forestillingen enn i eventyret. Her møter vi dukketeaterspilleren Adam Abel von Contrafei, som reiser fra sted til sted for å fremføre Prinsessen på erten. Det dukketeaterspilleren imidlertid ikke vet når forestillingen hans begynner, er at dronningen har stjålet kongens krone, og dermed skaffet seg retten til å bestemme over alt og alle. Også dukketeaterspilleren. Nå tvinger dronningen dukketeaterspilleren til å bygge et berg av madrasser og dyner, samt plassere en prinsesse på toppen av det hele. – Skrekk og gru! – Heldigvis greier Von Contrafei, med publikums hjelp å rive kronen av dronningens hode. Og dermed får kongen tilbake kronen sin, og prinsen får lov til å gifte seg med prinsessen. Hipp hurra!

Og på nytt er det dukketeaterspiller som bestemmer hva som skal skje i teateret. Med mindre det samme skjer neste gang også?

 

Forestillingen passer for barn fra 3 år.

Gratisbilletter hentes i kisoken på Hamar kino.

 

Lørdagsbarn gir de minste små og store opplevelser helt gratis i Multisal Pauline Hall