Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 7. mai 2021
Det selges kun unummererte seter. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht gjeldende avstandsbegrensninger.

Disse to Spellemannprisvinnerne er to stjerneskudd som lyser stadig kraftigere på den norske country-himmelen, og denne kvelden spiller de hver sin konsert med band på samme scene i Kulturhuset.

Signe Marie Rustad
I 2019 slapp elverumsingen Signe Marie Rustad sitt tredje album, «When Words Flew Freely», og som raskt ble utropt av mange kritikere som årets album og toppet flere årsbestelister. Anmeldelsene var overveldende positive - blant annet med en blank sekser i Dagbladet. Våren 2020 fikk Rustad Spellemannprisen for beste tekstforfatter.

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksne norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende «Hearing Colors Seeing Noises» (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

På When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfulle stemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands. Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på da livet var i flyt og ordene stort sett kom til henne uten problemer. I Hamar kulturhus stiller Rustad med fullt band.

Malin Pettersen
Malin Pettersen har gått fra å være en godt bevart hemmelighet her hjemme til å bli en fremadstormende internasjonal artist i løpet av kort tid.

Med Spellemannpris for sitt første soloalbum, omtale i bl.a. BILLBOARD, Rolling Stone og Paste Magazine for hennes akustiske EP året etter - og nå intervjuer og anmeldelser hos størrelser som Forbes Magazine og No Depression - ser det ikke ut til å bremse ned.

Horisonten ligger der fremme for å jages og musikk ligger der fremme for å lages! De som kjenner til Malin Pettersen, vet at det er stemmen hennes som drar deg inn, mens det er låtskriveren Pettersen som holder deg der. Og om det er med fullt band eller i solosetting, er Malin Pettersen alltid ute etter å skape noe spesielt i øyeblikket i møte med publikum.

Nordicana
Etter internasjonal oppsving de siste årene har norsk americana fått en sjanger oppkalt etter seg, nordicana. Opplev to av Norges fremste i sjangeren fredag kveld i Hamar kulturhus.

-------------------------------------------------------------

I flg Nasjonale retningslinjer er forestillinger på Hamar inntil videre forbeholdt Hamar kommunes innbyggere. Som arrangør er vi pålagt å informere om dette, men har ikke myndighet til å avvise publikum.

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø.