Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 7. mai 2023
19:00-20:30

Solheimkoret under sin dirigent Inger-Pernille Stramrud, og Stian Carstensen vil gi kjent musikk og korsang en annen innpakning enn det du er vant til.

Solheimkoret ønsker å koble sammen forskjellige elementer av sementert musikk og uttrykk. Musikk er dynamisk. Ved å tilføre den andre rammer, andre taktarter og ulike sjangere, er målet at tonene vil «resirkuleres» og få nytt liv. På den måten vil de demonstrere at musikk kan tilpasses nytt publikum.

Stian Carstensen, multi­musiker og selveste foregangsmannen i «crossover­bransjen», vil krydre konserten med humoristiske og nervervepirende musiklaske krumspring. Dette gjør han alene og sammen med det store blandede koret, som har medlemmer fra hele Mjøsområdet.

Solheimkoret ønsket seg helt nye korarrangementer, og ga utfordringen til et par svært dyktige arrangører; Ronny Kjøsen, en musikalsk «potet» med bakgrunn fra folkemusikk, kirkemusikk og kor, og Torbjørn Dyrud, kjent fra Urbane Totninger, som selvstendig artist, erfaren kirkemusiker og komponist. Det resulterte i fire arrangementer som urfremføres på denne konserten. Der får du høre alt fra funk til klassisk.

Solheimkoret anser dette som et pionerprosjekt.
"Vi trenger vel ikke skrive det, men gjør det likevel: Vi gleder oss til å synge for deg!"